ورود فاضلاب به آب‌های سطحی جزو معضلاتی است که با روند رو به رشد شهر‌ها به لحاظ جمعیتی و صنعتی دامن‌گیر آن‌ها شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، بروز خطرات جدی برای ساکنان و مصرف کنندگان حوزه رودخانه‌ها تفکر ایجاد و گسترش تصفیه خانه‌های فاضلاب را به وجود آورد.

فاضلاب‌های بیمارستانی و مراکز درمانی به علت آلودگی به مواد رادیواکتیو، انواع ویروس‌های بیمارستانی در گروه انواع خطرناک فاضلاب‌ها قرار دارند و تصفیه آن‌ها پیش از ورود محیط زیست به دلیل احتمال ایجاد بیماری برای انسان، جانوران و گیاهان ضروری و لازم است.

ورود فاضلاب بیمارستان یاسوج به رودخانه بشار/ فاجعه زیست محیطی در انتظار مادرکارون

امروز نه تنها کارشناسان بلکه عامه مردم نیز اذعان دارند که فاضلاب‌ها باید به یک شیوه بهداشتی دفع شوند و دیگر روش سنتی وارد کردن فاضلاب به آب‌های جاری منسوخ و تهدید کننده سلامت است.

در این میان بیمارستان‌ها به دلیل ارتباط با سلامت مردم وظایف سنگین‌تری بر دوش دارند، فاضلاب مراکز درمانی یکی از انواع آلوده فاضلاب هاست که تماس آن با مردم وحتی آبزیان و جانوران می‌تواند مخاطره آفرین باشد.

حال بد مادرکارون را دریابید

رودخانه خروشان بشار که آن را به نام مادر کارون می‌شناسند بعد از گذر از کنار روستا‌های کریک، دارشاهی، دروهان، گندی خوری، بطاری، ساران، سر تنگ توت نده، آبریز روستای کره، سمرون، ده شیخ، شهر پاتاوه، چناربرم، سرتنگ تمنک، شترخون و باگ و در ۵۰ کیلومتری مرکز استانکهگیلویه وبویراحمد شهر یاسوج، از کنار روستای گزدون عبور می‌کند.

بشار رودخانه‌ای است به طول ۱۲۰ کیلومتر همسایه ۳۰۰ روستا و آبادی است و نان‌ و آب بر سر سفره مردمان کوهپایه‌های دنا می‌گذارد و ناجی آن‌ها در سال‌های بی‌آبی و خشکسالی  بوده است.

ورود فاضلاب بیمارستان یاسوج به رودخانه بشار/ فاجعه زیست محیطی در انتظار مادرکارون

امروز بعد از حدود ۲۳ سال فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) شهر یاسوج همچنان وارد رودخانه بشار می‌شود که در طی این چند سال هنوز مسئولان نتوانسته اند راهکاری برای دفن این مشکل بیاندیشند.

بر اساس شواهد میدانی این فاضلاب از جنب پارک ساحلی شهر یاسوج به حوزه رودخانه وارد می‌شود و بلافاصله پس از ورود، هاله‌ای از آلودگی و کدری را در سطح آب ایجاد می‌کند.

از طرفی دیگر پارک ساحلی یاسوج یکی از نقاط بزرگ گردشگری شهر یاسوج یا همان یایتخت طبیعت ایران محسوب می‌شود که هم شهروندان یاسوجی و هم گردشگران تفریح و مسافرت و اسکان خود را در آن جزو اولویت‌های خود قرار می‌دهند.

بر اساس همین شواهد حوزه پارک ساحلی و پارک‌های اطراف رودخانه بشار در این منطقه چاه‌های فراوانی قرار دارند که به دلیل ورود فاضلاب از بالادست به رودخانه احتمال نفوذ آب فاضلاب به این چاه‌ها وجود دارد. 

نجات رودخانه بشار دغدغه شهروندان یاسوجی

همچنین آبیاری چمن‌ها و فضای سبز پارک ساحلی از این چاه‌ها و آب رودخانه انجام می‌گیرد که همگی به فاضلاب بیمارستانی آلوده هستند که با این شرایط می‌توان از آلودگی فضای سبز پارک ساحلی شهر یاسوج به مواد بیمارستانی خبر دارد.

همه این موضوعات موید این است که آلودگی رودخانه بشار توسط فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) بسیار فراگیر و گسترده است و فراتر از یک آلودگی رودخانه‌ای است و به طور مستقیم نه تنها آبزیان و گیاهان بلکه انسان‌های بیگناهی را هدف قرار می‌دهد که برای لذت بردن از فضا‌های طبیعی به این مکان می‌آیند.

ورود فاضلاب بیمارستان یاسوج به رودخانه بشار/ فاجعه زیست محیطی در انتظار مادرکارون

حالا نجات رودخانه بشار به دغدغه جدی شهروندان یاسوجی بدل شده و این مسئولیت دستگاه‌های متولی را بیشتر از پیش می‌کند.

یکی از شهروندان یاسوجی گفت: ما وقتی قدر رودخانه بشار را می‌دانیم که از آن تنها بستری خشک و بی‌آب ببینیم.

ابراهیم قلی پور افزود: رودخانه بشار محلی برای رزق و روزی است که اگر سلامت آن را حفظ نشود ، سلامتی هیچ شهروندی حفظ نخواهد شد.

وی با انتقاد از مسئولانی که کم‌کاری می‌کنند، اظهار داشت: مسئولان منتظرند تا حادثه‌ای به وجود آید بعد دنبال درمان آن هستند.

 اتصال به شبکه فاضلاب یاسوج تنها راه حل نجات بشار

 رسول فرهادی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ،گفت: دانشگاه علوم پزشکی خود متولی سلامت دراستان است که باید در زمینه ورود فاضلاب بیمارستان امام سجاد به رودخانه بشار بیشترین دغدغه را داشته باشد.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی به دلیل یک سری مشکلات فنی هنوز موفق به اتصال فاضلاب بیمارستان امام سجاد به شبکه فاضلاب شهر یاسوج نشده است که این امر باید در کارگروه سلامت استان مطرح و هرچه سریع‌تر اقدام شود.

فرهادی بیان کرد: در سال ۹۳ و ۹۴ مصوب شد که سازمان برنامه و بودجه اعتباری برای رفع این معضل به دانشگاه علوم پزشکی اختصاص دهد و از اینکه این اعتبار تخصیص داده شده یا نه اطلاعی نداریم.

وی اظهار کرد: تنها راه رفع این مشکل این است که همراه با ساخت پل چهارم بشار فاضلاب بیمارستان امام سجاد یاسوج به فاضلاب منطقه ترمینال و راهنمایی این شهر متصل شود.

ورود فاضلاب بیمارستان یاسوج به رودخانه بشار/ فاجعه زیست محیطی در انتظار مادرکارون

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: کار مثبتی که مسئولان بیمارستان انجام می‌دهند تصفیه پیش فاضلابی است که این تنها کافی نیست و باید حتما به شبکه فاضلاب یاسوج وصل شود.

فرهادی افزود: از طرفی بیمارستان امام سجاد با تهیه دستگاه‌های مخصوص دفن و بازیافت زباله اقدام به امحاء زباله‌های بیمارستانی می‌کنند که جای تشکر دارد.

وی از استاندار کهگیلویه وبویراحمد و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خواست تا هرچه زود‌تر با تامین اعتبار و پیگیری‌های مداوم جلوی ورود فاضلاب بیمارستان به رودخانه بشار را بگیرند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد همچنین با اشاره به اینکه پسماند‌ها به دو نوع عادی و عفونی دسته بندی می‌شوند افزود: به عنوان نمونه فاضلاب‌های بیمارستانی و مراکز درمانی به علت آلودگی به مواد رادیواکتیو و مواد شیمیایی و انواع ویروس‌های بیمارستانی در گروه انواع پسماند عفونی قرار دارند و فرایند تصفیه و عادی سازی آن‌ها پیش از ورود محیط زیست به دلیل احتمال ایجاد بیماری برای انسان، جانوران و گیاهان ضروری و الزام آور است.

محسن جعفری نژاد با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه نظارتی بر مدیریت پسماند بیمارستان‌های و مراکز درمانی دارد افزود: ورود پسماند‌های عفونی به منابع آبی، همچنین آتش زدن زباله‌ها به دلیل تولید گاز‌های سمی  که بسیار مضر و سرطان زاست، ممنوع و غیرقانونی است و ما مخالف آن هستیم.

ورود فاضلاب بیمارستان یاسوج به رودخانه بشار/ فاجعه زیست محیطی در انتظار مادرکارون

وی گفت: با وجود تذکر‌های پی در پی به این واحد درمانی و حتی تایید قوه قضاییه هنوز هیچ اقدام مثبتی برای نجات رودخانه بشار و جلوگیری از ورود فاضلاب بیمارستان به این رودخانه انجام نگرفته است.

جعفری نژاد با اشاره به تصفیه پیش فاضلاب در بیمارستان امام سجاد افزود: این اقدام تنها کافی نیست و باید حتما به خط فاضلاب شهر یاسوج متصل شود.

  موضوع نشت شیرابه فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، قریب  به ۲۳  سال است که همچنان بر زمین مانده و تنها کسانی که در این زمینه دچار آسیب شده اند، اکوسیستم زیست محیطی ومردمی است که در کنار این رودخانه ساکن هستند.

گزارش از مرضیه غلامی

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۲۴ بهمن ۱۳۹۷
ای داد بیداد
خواهشاً به این امور مهم رسیدگی عاجل کنید
سلامتی خیلی خیلی مهمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۲۴ بهمن ۱۳۹۷
واقعا جای تاسف داره