به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در میان تمام هوسهای غذایی که وجود دارد، هوس شیرینی از همه بدتر است، مخصوصا زمانی که ببینید حتی یک ذره هم نمیتوانید خودتان را کنترل کنید و سراغ شیرینی نروید! هوس شیرینی، اصلیترین مانع حفظ سبک زندگی سالم است که تأثیر مستقیم بر اعصاب و روان دارد.
شما با خوردن خوراکیهای شیرین، احساس شادی میکنید و لذت میبرید و فکر میکنید این حس را با هیچ چیز دیگری نمیتوانید جایگزین کنید. گهگاه هوس غذایی را کردن برای همهی انسانها طبیعی است، اما اگر تبدیل به یک پدیده همیشگی شود دیگر به نفع سلامتی نیست. اگر بدنتان مدام کشش به سمت خوردنیهای شیرین دارد مطلب زیر را بخوانید تا بدانید مشکل از کجاست.
به اندازه کافی پروتئین مصرف نمیکنید
بیشتر بخوانید: شما هم همیشه هوس شیرینی می کنید؟
این تنها مغز نیست که بر تمایل به شیرینی اثر میگذارد، اگر رژیم غذایی شما جوری باشد که پروتئین مورد نیاز بدنتان را تامین نکند، هوس شما به خوردن غذاهای شیرین خیلی زیاد خواهد شد. پایین بودن سطح پروتئین میتواند موجب افت و خیزهای غیرنرمال در سطح قند خون شده و نیاز پیدا کنید از یک راه فوری که همان قند است، انرژی بدنتان را تامین کنید.
کالری کافی دریافت نمیکنید
خیلی از افراد با تصور اینکه با کاهش دریافت کالری میتوانند به اندام و وزن ایده آل خود برسند، خود را در شرایط کمبود کالری قرار میدهند. به همین دلیل بدنشان به دنبال یک منبع فوری انرژی میگردد و طبیعتا سراغ غذاهای شیرین خواهد رفت.
زیاد نمک میخورید
شاید متوجه نشوید، اما هر چه بیشتر به غذایتان نمک بزنید، میلتان به خوردن شیرینی بیشتر خواهد شد! فرقی نمیکند سالاد سالم خانگیتان را با نمک زیاد میل کنید یا برای ناهار فست فود (که معمولا نمک فراوانی دارد) خورده باشید، به هر حال اگر مصرف سدیمتان بیش از نیاز بدنتان باشد، ناخودآگاه هوس شیرینی خواهید کرد.
قند و شیرینی را کاملا حذف کردهاید
اگر مصرف شیرینی را کاملا حذف کرده باشید همین کارتان میتواند دلیل اصلی کششتان به سمت شیرینی باشد. یک فرد معمولی نباید بیش از ۹ قاشق چایخوری در روز قند مصرف کند که البته این میزان برای خانمها فقط ۶ قاشق چایخوریست! اگر شما کمتر از این مقدار قند و شیرینی مصرف کنید احتمالا دچار هوس غیرقابل کنترلی در شیرینیجات خواهید شد.
حالت افسردگی دارید
اگر سطح سروتونینتان نامتعادل باشد کمی احساس افسردگی خواهید کرد و حس میکنید حال و حوصله ندارید و همین میتواند تمایلتان را به خوردن شیرینیجات زیاد کند. این فرارسان عصبی در کنترل خلق و خو اهمیت ویژهای دارد. اگر سطح سروتونینتان کمی بیشتر شود، شما احساس شادی خواهید کرد و کربوهیدرات موجود در خوراکیهای شیرین به راحتی این کار را برایتان انجام میدهد.
کمبود آهن دارید
پایین بودن سطح آهن در بدن میتواند باعث افت انرژی شده و فرد را دچار رخوت و بیحالی کند. وقتی کمبود انرژی داشته باشید به دنبال چیزی برای تامین انرژی فوری، اما موقتی خواهید بود که قندها این کار را میکنند.
کمبود خواب دارید
خوب نخوابیدن میتواند سبب ترشح هورمون گرسنگی شود که وادارتان میکند بیش از میزان نیازتان بخورید. کمبود خواب احساس خستگی و بیحالی نیز دربردارد که این هم باعث میشود هوس شیرینی کنید تا کمی انرژی بگیرید.
مغز شما هم نقش مهمی در هوسهای غذاییتان دارد. خوردنیهای شیرین میتوانند سطح دوپامین را بالا ببرند. دوپامین بیشترین لذت را به شما میدهد که مغزتان نمیتواند آن را انکار کند!
منبع: برترینها
انتهای پیام/