به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، کوه یکی از موهبتهای خداوندی است و انسان را به یاد بزرگی خداوند میاندازد.
برخی افراد به دلیل علاقه به آرامش و نشاط کوهنوردی در هر فرصتی به کوه می روند و دقایقی را در فضای کوه نفس میکشند. اما چند نفر از شما از وجود تش کوه یا کوه آتشین در استان خوزستان خبر دارید.
تش کوه، کوهی است که به دلیل گوگرد موجود در زمین و متصاعد شدن گاز طبیعی از عمق زمین به سطح، همواره میسوزد و شعله های آتش آن نمایان است. این کوه یکی از جاذبههای گردشگری شهرستان رامهرمز است و قدمت آن به بیش از هزاران سال میرسد.
افرادی که تمایل به دیدن تش کوه دارند باید در جاده رامهرمز به سمت رود زرد بروند، زیرا این کوه در مسیر خدیجه و ماماتین بعد از روستای گنبد لران قرار گرفته است. متقاضیان سفر به این منطقه باید بدانند به دلیل وجود گاز متصاعد شده در هوا نمیتوان آتش دیگری در مجاورت کوه آتشین روشن کرد.
در اینجا بد نیست یادی از آتشکوه کنیم. آتشکوه، رشته کوهی در ۵ کیلومتری شهر نیمور است. نیمور در بخش مرکزی شهرستان محلات استان مرکزی قرار گرفته است و صنعت غالب این شهر، سنگ است، زیرا کوههای سنگی اطراف آن از جمله آتش کوه دارای معادن سنگ غنی تراورتن، فلوئورین و سنگهای تزیینی است. تراورتن، نوعی سنگ آهک متخلخل است که از دسته سنگهای رسوبی و تزئینی محسوب می شود.
گفتنی است یکی از قدیمیترین آتشکدههای کشور با نام آتشکده آتشکوه در کوه آتشکوه قرار گرفته است. این آتشکده یکی از مهمترین آثار به جا مانده از دوران باستان در کشورمان است و بنا به نظر مورخان، قدمت آن به دوره ساسانیان برمیگردد.
آتشکده آتشکوه که در ۲۱ آبان ۱۳۱۷ به ثبت ملی رسید، در حال تخریب است.
انتهای پیام/