برومند گفت: حدود ۵۴ هزار مقاله ISI در طول سال تدوین می‌شوند و حجم قرارداد‌های جاری آن‌ها بیش از ۸ هزار میلیارد تومان است.
 
حجم قرارداد‌های علمی بیش از ۸ هزار میلیارد تومان است/ تمام کشور بر سر مسائل پژوهشی با یکدیگر مجادله می‌کنندبه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود برومند معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در چهلمین گردهمایی معاونان پژوهشی واحدهای جهاد دانشگاهی که صبح امروز در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، درباره تعداد دانشگاه‌ها قبل از انقلاب اظهار کرد: پیش از انقلاب تعداد دانشگاه‌‌ها محدود بوده و تنها در برخی از استان‌های کشور مراکز دانشگاهی وجود داشت، همچنین تعداد پژوهشگاه‌ها هم دو یا سه عدد بوده است.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب حدود ۹۰۰ مقاله برون داد داشته‌اند و در حوزه فناوری هم فعالیت خاصی نداشتیم، کارآفرینی به معنای امروز مطرح نبود و ما از پزشک و مهندس خارجی استفاده می‌کردیم.

توسعه فناوری با تفکر انقلابی 

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در فضای محدود پیش از انقلاب جهاد دانشگاهی متولد شد، گفت: با تفکر انقلابی و توانمندی بالا در راستای خودکفایی کشور قدم برداشته شد و فناوری توسعه پیدا کرد.

برومند با اشاره به افتخارات جهاد دانشگاهی گفت: امروز جهاد دانشگاهی مجموعه پرافتخاری شده است و در بعضی حوزه‌ها پیشتاز است، ایران در بخش درمان نازایی حوزه سلول‌های بنیادی پرونده پرافتخاری دارد.

حجم قرارداد‌های علمی بیش از ۸ هزار میلیارد تومان است

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اتفاقات موفق پس از انقلاب بیان کرد: طی سال‌های پس از انقلاب اتفاقات زیادی رخ داده است و مجموع آموزش عالی سال ۶۷ وارد حوزه تحصیلات تکمیلی شد و در دهه ۷۰ نتایج پژوهشی بیرون آمدند و دهه ۸۰ فناوری‌ها ظهور پیدا کردند، امروز به جای ۷۰۰ مقاله حدود ۵۴ هزار مقاله ISI در طول سال تدوین می‌شوند و حجم قرارداد‌های جاری آن‌ها بیش از ۸ هزار میلیارد تومان است.

وی درباره پارک‌های علم و فناوری کشور اظهار کرد:‌ در حال حاضر ۴۳ پارک و ۱۹۵ مرکز رشد، نزدیک به ۸ هزار میلیارد تومان فروش داشته‌اند، اما وقتی به اعداد نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که این رقم متعلق به کل کشور نیست؛ آنچه رخ داده بزرگ بوده است اما در تغییر راهبرد‌ها فاعلانه عمل نکرده‌ایم.

برومند ادامه داد: ما تحت تاثیر محیط بیرون و خیلی دیر به حوزه‌های علمی ورود پیدا کردیم، به عبارتی تحت فشار‌هایی قرار گرفتیم، اکنون دنیا تغییر کرده و جهانی سازی به گونه‌ای رشد پیدا کرده و اتحادیه‌هایی که اتحادیه‌های منطقه‌ای است برای همکاری آن شکل گرفتند، شاهد شکل‌گیری اقتصاد‌های جهانی هستیم.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان  اینکه امروز فناوری ارتباطات تغییر کرده است، اظهار کرد: این تغییر سبب شده تا فاصله‌ها نزدیک شوند و همین موضوع به تغییر صنعت هم منجر شده است.

فناوری‌ها چهره دنیا را تغییر می‌دهند

وی با بیان اینکه فناوری‌ها می‌توانند چهره دنیا را تغییر دهند، گفت: باید منتظر باشیم تا تمام روش‌های تولید تغییر کنند، آنچه به عنوان صنایع سنگین می‌شناسیم باید از چرخه اقتصادی جهان خارج شوند، زیرا محیط زیست بحث مهم این روز‌های جهان است.

برومند درباره تغییرات اقلیمی جهان بیان کرد: تغییرات اقلیمی به مباحث ما اضافه شده‌اند و این تغییرات جابجایی‌های انسانی را در پی دارد، بحث ریزه‌گرد‌ها در جنوب منجر به مهاجرت مردم از این نواحی شده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: همه‌چیز در حال حرکت به سمت همگرایی است و رفته رفته به سمتی می‌رود که نامی از مهندسی مکانیک و برق نخواهیم داشت و فناوری‌های نرم درگیر این فضا می‌شود.

 باید بازنگری اساسی داشته باشیم

وی تصریح کرد: اکنون تمام کشور سر مسائل کوچک مجادله می‌کنند و هر منطقه کار خود را انجام می‌دهد و می‌گوید بودجه من کجاست؟ در حالی که ما همه در یک کشتی قرار داریم و در موضوعات مختلف بازنگری کلی را باید انجام دهیم.

برومند با بیان اینکه باید به سمت مشارکت و تیم‌سازی برویم، گفت: به دلیل آنکه کارگروهی را بلد نیستیم مشکلاتی شکل می‌گیرد و دانشگاه‌ها مجبور به تغییر هستند و البته این تغییر الزامی است.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: تغییر الزامات برای تمام دانشگاه‌ها است و جهاد دانشگاهی هم باید این موضوع را متوجه شود، امروز همه به دنبال زمان کوتاه، هزینه کمتر و محصولات با کیفیت هستند و در همین راستا بخش خصوصی باید وارد عمل شوند و از ظرفیت دانشگاه‌ها بهره ببرند.

وی با اشاره به برنامه شورای عالی عطف گفت: در این شورا به دنبال این هستیم تا متوجه شویم در حوزه پژوهش و فناوری کشور چه اتفاقاتی رخ می‌دهد، ما باید بتوانیم ارتباط خود با دستگاه‌ها را بیشتر کنیم و چالش‌های کشور را برطرف  کنیم.

برومند درباره چالش‌های روز کشور گفت: معتقد هستیم که در شرایط فعلی باید بتوانیم مشکلات کشور را برطرف کنیم و امور پژوهشی در این راستا نقش مهمی دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.