امیرحسین شفیعی نویسنده و کارگردان نمایش «نامیرا»، در خصوص این نمایش به خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: گروه کارگاه تئاتر ایران سالیان سال است که در حیطه نمایش های محیطی و میدانی فعالیت می کند. این گروه اجرای آثار مختلفی را پیرامون وضعیت جامعه مسلمانان در ایران و وقایع سیاسی و تاریخی که در سال های اخیر شاهد آن بوده ایم, در کارنامه خود دارد. از جمله این نمایش ها می توان به نمایش «کسی که شب ها را می شمرد» نمایشی درباره رژیم اشغالگر قدس, نمایش «هیس» درباره بیداری اسلامی و نمایش «دریادلان» درباره شهدای غواص که همزمان با تشییع شهدای غواص اجرا شد, اشاره کرد.
وی افزود: در سال های اخیر پدیده گروهک تروریستی داعش در جهان معرفی شد و تمام دنیا خطر آن را حس کرد. با توجه به این موضوع و با موقعیت سنجی و به عنوان گروهی که کارهای میدانی انجام می دهد, به سراغ پروژه « نامیرا» رفتیم.
شفیعی با اشاره به اینکه در این سال ها رسانه ها به موضوع داعش و نقش شهدای مدافع حرم پرداخته اند, بیان کرد: اما رسانه ها به این موضوع که داعش را چه چیزی به وجود آورد, به طور کامل نپرداختند. موضوعاتی از قبیل این که از لحاظ ایدئولوژی و تفکری چه کسانی پشتیبان داعش بودند و از لحاظ لوجستیکی چه قدرت هایی این گروه را پرورش دادند و در واقع پرورش داعش با چه هدفی صورت گرفت.
شفیعی با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت چه زحمت هایی را برای شکست داعش متحمل شدند, گفت: رشادت هایی از جانب نظام جمهوری اسلامی در این زمینه اتفاق افتاد تا این گروهک تروریستی را نابود کنند. چه از لحاظ رفتاری و چه از لحاظ فکری یکی از خطرهای بزرگ دنیای ما موضوع داعش بود, اما تیزهوشی رهبر معظم انقلاب این غده سرطانی را به موقع تشخیص داده و با کمک مدافعان حرم این تهدید بزرگ جهانی کنترل و حداقل بخش بزرگی از آن را نابود شد.
کارگردان نمایش « نامیرا» در خصوص نگارش نمایشنامه این اثر گفت: در این خصوص صحبت, فکر و پژوهش های بسیاری انجام و نظریههای مختلف که درباره داعش را مورد مطالعه قرار دادیم. درنتیجه به نمایش « نامیرا» رسیدیم. این نمایش بدون کلام است و در 50 دقیقه سعی میکند تا پدیده داعش را ریشه یابی و نقش جبهه مقاومت در مقابل خشونت های داعش را به تصویر بکشد.
شفیعی با اشاره به اینکه امروز اگر بخواهیم از ارزش ها و دستاوردهای نظام انقلاب صحبت کنیم، باید با زبان هنر واقعی به سراغ آن برویم, ادامه داد: برای به تصویر کشیدن این مفاهیم سعی نکردیم که شعار بدهیم و یا قصد نصیحت مخاطب را داشته باشیم. در این نمایش سعی شد تا از تکنیک های حوزه تئاتر خصوصا خلاقیت عناصر نمایشی استفاده کنیم. با توجه به اینکه جوان های ما به روز بوده, با فضای مجازی ارتباط داشته, نمونه های فیلم های هالیوودی را تماشا کرده و از آخرین دستاوردهای سینمای جهان مطلع هستند, درنتیجه باید با زبانی با جوان امروز گفتگو کنیم که بپذیرد و به تماشا بنشیند.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد چنین موضوعاتی با فرمت دم دستی, ساده و نصیحت گونه اجرا شود؛ تماشاگر امروزی واکنش نشان می دهد و آن را نمی پذیرد. به همین دلیل در این نمایش سعی شده خلاقانه برخورد کرده و تصاویر جذابی را به مخاطب منتقل کنیم و از مفاهیمی گفته شود که مخاطب کمتر در مورد آن شنیده است.
شفیعی در خصوص تمرین نمایش « نامیرا» گفت: حدود دو ماه است که در حال تمرین برای این نمایش هستیم و در حال حاضر نیز در محوطه تئاتر شهر در حال آماده کردن دکور هستیم تا در روزهای آینده نمایش را اجرا کنیم.
گفتنی است نمایش «نامیرا» از 21 بهمن در پارک دانشجو اجرا می شود.
خلاصه نمایش: «نامیرا» روایت دختر شهید مدافع حرمی است که به دنبال پیدا کردن پدر خود در عالم رویا به سوریه سفر میکند و در این سفر پر رمز و راز خیالی با داعش و جنایتهای این گروه روبهرو میشود.
انتهای پیام/