رییس پژوهشکده زیست فناوری رویان‌ اصفهان گفت: ایران در درمان نازایی و ناباروری همگام و پا به پای کشورهای پیشرفته حرکت می کند و در لبه های مرز دانش آن قرار دارد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمد حسین نصر اصفهانی امروز در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی استان اصفهان افزود: امروزه زوج های نابارور بسیاری از کشورهای همسایه، خاورمیانه و مناطق دیگر برای درمان خود به کشورمان سفر می کنند.

وی با اشاره به این که نخستین تولد نوزاد از روش های آزمایشگاهی (IVF) در سال 1978 در انگلیس روی داد، خاطرنشان کرد: از آن تاریخ تاکنون پیشرفت های زیادی در این عرصه رخ داده و در کشور اکنون حدود 80 مرکز درمان ناباروری فعال است که از روش های جدید و روز دنیا استفاده می کنند.

وی با اشاره به همکاری پژوهشکده زیست فناوری رویان با مرکز باروری و ناباروری اصفهان برای درمان نازایی، اضافه کرد: مشکل نازایی در زنان حل شد و برای حل مشکل نازایی مردان، تحقیقات و روش های جدیدی در دست اجراست.

مسوول آزمایشگاه آی وی اف مرکز باروری و ناباروری اصفهان، تاکید کرد: امروز دیگر چیزی به نام نازایی در کشور نداریم مگر آنکه زوجی نخواهد از برخی روش های درمان موجود مانند جنین اهدایی، رحم اجاره ای و تخمک اهدایی استفاده کند.
نصر اصفهانی با بیان اینکه امروز به زوج های نابارور، بیمار نمی گویند، تصریح کرد: این حق طبیعی زوج هاست که نسل خود را حفظ کرده و آن را ادامه دهند.

این پژوهشگر برتر کشور با اشاره به اینکه امروز با غربالگری های صورت گرفته از مادران در دوران بارداری، جلوی بسیاری از بیماری ها مانند منگولیسم گرفته شد، گفت: برای جلوگیری از ابتلای جنین به بیماری های ژنتیکی دستاوردهای خوبی داریم به طوری که می توانیم ژن های ناسالم را در والدین تشخیص داده و با ژن های سالم، جنین را در محیط آزمایشگاه تولید کنیم.

وی با اشاره به نگهداری حدود 300 هزار جنین فریز شده در مرکز باروری و ناباروری اصفهان، افزود: سال گذشته بیش از یکصد تولد جنین سالم در خانواده هایی که بالای 50 درصد شانس تولد جنین ناسالم داشتند در این مرکز صورت گرفت.

نصر اصفهانی با اشاره به مشکلات اجتماعی و اقتصادی ، افزایش سن ازدواج و کم بودن تعداد فرزندان در خانواده ها، تصریح کرد: بدلایل مختلفی ممکن است زوجی بخواهند که فرزند آنها دختر یا پسر باشد که توانایی های خوبی در این موضوع یعنی تعیین جنسیت جنین داریم.

وی ادامه داد: بررسی اینکه آیا پیشرفت علم این حق و فرصت را به خانواده ها می دهد که فرزند آنها دارای چه خصوصیاتی باشد، نیاز به تحقیقات بیشتر و همکاری متخصصان ژنتیک و کمیته های اخلاقی دارد تا این موضوع گام به گام و کنترل شده پیش رود.

رییس پژوهشکده زیست فناوری رویان‌ اصفهان ادامه داد : برای درمان نازایی مردان، تحقیقات بسیاری برای شناسایی اسپرم مناسب صورت گرفته و روش های جدیدی را در این زمینه در پژوهشگاه پایه گذاری کردیم.
نصر اصفهانی یکی از این روش ها را انتخاب اسپرم مناسب و تزریق آن به تخمک ذکر و اضافه کرد: با استفاده از این روش، شانس بارداری مادر تا 2 برابر افزایش یافته و مقاله های زیادی درباره آن در نشریه های معتبر بین المللی منتشر کردیم.

وی یکی دیگر از این روش ها را فعال سازی مصنوعی تخمک خواند و اظهار داشت: در برخی موارد، لقاح بین اسپرم و تخمک هنگام تزریق در محیط آزمایشگاهی انجام نمی شود که با استفاده از این روش می توان فرصت لقاح را بوجود آورد.

وی عمده فعالیت های خود بعنوان پژوهشگر برتر کشور و دنیا را در زمینه های درمان نازایی، شبیه سازی، سلول های بنیادی و بیوتکنولوژی خواند و گفت: تنها چیزی که نسبت به مراکز درمانی ناباروری کشورهای دیگر کمبود داریم، مدیریت بهینه است به این معنا که ریسک ها به حداقل و بازدهی به حداکثر برسد.

وی درباره انتشار اخبار مربوط به دستاوردهای علمی در رسانه های کشورمان توضیح داد: ما باید در انتشار اخبار و گزارش ها، صادقانه عمل کنیم و نمی توانیم ادعاهای دروغین درباره اینکه در دنیا چندم هستیم، داشته باشیم.

 

انتهای پیام/م

 

نگهداری حدود 300 هزار جنین فریز شده در مرکز باروری و ناباروری اصفهان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.