علی اکبر اشعری گفت: نمایشگاه کتاب باید بازتعریف شود تا هر سال گامی مثبت در جهت کیفی شدن صنعت نشر کشور بردارد.

علی‌اکبر اشعری عضو شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فرآیند واگذاری برخی از امور نمایشگاه کتاب به صنوف نشر  اظهار کرد: طرح واگذاری برخی از امور نمایشگاه کتاب به صنوف نشر کماکان ادامه پیدا می‌کند و کاهش یا افزایشی پیدا نکرده است البته ما در عمل متوجه شدیم که به دلیل یکپارچه نبودن فعالان حوزه نشر، آن‌ها در پذیرش مسئولیت برخی از امور نمایشگاه کتاب انسجام یا وحدتی را از خود نشان نداده اند که سال گذشته اوج این ماجرا‌ها بود و احتمالا امسال نیز مشکلاتی به وجود خواهد آمد. این در صورتی است که اگر بخش غیر دولتی نشر بخواهد مسئولیتی را بپذیرد، زمانی موفق می‌شود که اختلافاتی در بین آنها نباشد.

وی افزود:هم‌اکنون ۲ نظر درباره واگذاری برخی از امور نمایشگاه کتاب تهران به صنوف نشر مطرح است. گروهی فکر می‌کنند ما اشتباه می‌کنیم که با این شرایط بخشی از نمایشگاه کتاب را به تشکل‌ها واگذار می‌کنیم و گروه دیگر می‌گویند بالاخره در هر کاری که بخواهید تغییر ایجاد کنید، چالش‌ها و مشکلاتی پیش رو هست. وزارت ارشاد باید این ماجرا‌ها را مدیریت کند تا نمایشگاه کتاب مکانی برای نزدیکی هر چه بیشتر اصحاب نشر به هم باشد، ولی به هر حال سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز تغییر نکرده است.

اشعری در بخش دیگری از صحبتهایش گفت:به نظر می‌رسد امروز شرایط به گونه‌ای است که با تأسیس فروشگاه‌های بزرگ در مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها، به مرور کتاب دسترس‌پذیر می‌شود و هر چه کتاب در طول سال دسترس‌پذیرتر باشد رونق فروش در نمایشگاه کتاب کاهش پیدا می‌کند پس به نظرم مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید آینده‌نگری داشته باشند و طراحی کنند که در شرایط کاهش فروش نمایشگاه کتاب، نقش این نمایشگاه مشخص و تعریف‌شده باشد البته راهکار پیشنهادی من این است که نمایشگاه کتاب باید بازتعریف شود تا نمایشگاهمان هر سال گامی مثبت در جهت کیفی شدن صنعت نشر کشور بردارد.
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار