به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک،کارگاه کارآفرینی پرورش زعفران در سالن اجتماعات ساختمان امیرکبیر دانشگاه پیام نور مرکز اراک و به همت انجمن علمی مهندسی صنایع غذایی این دانشگاه برگزار شد.
حامد اسلامی کارشناس کشاورزی در این جلسه با بیان اینکه خاستگاه زعفران ایران بوده و از گذشتههای بسیار دور در ایران کشت و کار میشده است گفت: تولید بیش از ۹۰درصد زعفران تولیدی دنیا در ایران است و بیشتر در استانهای خراسان، مرکزی، اصفهان، همدان، سمنان، فارس و یزد کشت و کار میشود.
اسلامی افزود: تولید زعفران کل کشور در سال ۱۳۹۶ افزون بر ۳۵۰ تن با سطح زیر کشتی بالغ بر ۱۰۰ هزار هکتار با عملکرد ۳ و نیم کیلوگرم در هکتار گزارش شده است که بیش از ۹۰ درصد زعفران تولیدی دنیا را شامل میشود واز این مقدار حدود ۲۰۰ تن از آن صادر میشود.
وی به بررسی و شرح مباحث تخصصی تاریخچه، گیاهشناسی، اقلیم، خاک، کاشت، داشت، برداشت، آفات و بیماریها، آبیاری، رنگدانهها و ترکیبات، ارزش دارویی و غذایی و انواع و نگهداری زعفران پرداخت.
گفتنی است زعفران به خاطر نیاز به آب کم، اشتغال زایی مناسب، درآمدزایی و ارز آوری بالا، تحمل گیاه در شرایط سخت زیستی، جابهجایی و نگهداری آسان، نیازنداشتن به ماشین آلات سنگین در زمان کشت و برداشت، بهره وری بالا در سطح زیر کشت کم و همچنین خواص دارویی و غذایی از دیرباز یک محصول استراتژیک و با ارزش برای مناطق کم آب محسوب میشود.
انتهای پیام / ج