به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،حسن خمیسآبادی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه گفت : با ایجاد کلکسیون گیاهان دارویی و در حال انقراض ۹۲ گونه گیاه دارویی در مرکز تحقیقات جمعآوری و برای کشت در اختیار کشاورزان قرار داده شده است.
وی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی با داشتن ۶۰ محقق برجسته جز مراکز برتر کشوری است گفت : بیش از ۶ ایستگاه تحقیقاتی در زمینه تولید و معرفی اقلام مختلف گندم، جو و مرکز بهبود و اصلاح نژاد دام غرب کشور در استان کرمانشاه فعال است.
وی افزود: در فعالیتهای انجام شده و با هماهنگی استانهای همجوار دامهای غرب کشور بهویژه گوسفند سنجابی در مرکز بهبود و اصلاح نژاد دام جمع آوری و به عنوان یک بانک ژن ذخیره میشود.
وی با اشاره به اینکه در ۴۰ سال گذشته ۲۱ رقم گندم شامل ارقام مختص به منطقه سردسیر، گرمسیر و معتدل معرفی شده است گفت: استان کرمانشاه با توجه به ظرفیت بسیار مناسب در این زمینه توانسته است هر ساله ارقامی را با مقاومت بیشتر معرفی کند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه با بیان اینکه سطح زیر کشت گندم آبی در استان معادل ۱۰۰ هزار هکتار است افزود: با معرفی ۲۱ نوع رقم گندم در استان ۱۴۰ میلیارد تومان به ازای هر سال به درآمد کشاورزان کرمانشاهی افزوده شده است.
خمیسآبادی عنوان کرد: در زمینه جو تاکنون سه قم برتر با عملکرد و مقاومت بالا معرفی شده که براساس تولید آن طی سالهای گذشته به طور متوسط ۲ هزارکیلوگرم به عملکرد اولیه افزوده است.
وی ادامه داد: مرکز تحقیقات با آزمایش سموم مختلف از نظر کاربری و ماندگاری مصرف سموم را +۴۰ درصد کاهش داد .
انتهای پیام/د