به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از آسوشیتدپرس، خورخه آریزا، وزیر امور خارجه ونزوئلا ضربالاجل تعیین شده از طرف کشورهای اروپایی را رد کرد.
خورخه آریزا گفت: «اروپاییها همانند آمریکاییها گامهای نادرستی بر میدارند، این موضوع، ما را از واقعیت منحرف نمیکند.»
آریزا گفت: «امروز پس از بیدار شدن، گروهی در اروپا بیانیههایی منتشر کردند. اجازه بدهید به آنها بگویم که ما متعجب نشده ایم. اجازه بدهید به آنها بگویم که این موضوع تاثیری بر ما نخواهد گذاشت، زیرا پیشتر هم شاهد این موارد بوده ایم. طرح آمریکاییها و اروپاییها این بوده است که از ترامپ حمایت کنند. آنها پیشتر هم نتایج انتخاباتی را که در ونزوئلا در بیستم ماه مه برگزار شد به رسمیت نشناختند.»
وی افزود: «من امیدوارم که اروپا درباره تصمیم خود، تجدیدنظر کند. با سیاست صلح طلبانه تیم رئیسجمهور نیکلاس مادورو همه چیز ممکن است و علاوه بر این اروپا باید به حرفهای ما گوش فرادهد. اروپا نباید کاری انجام دهد که در تاریخ از آن به بدی یاد شود.»
وزیر خارجه ونزوئلا گفت: «اروپاییها همانند آمریکاییها گامهای نادرستی بر میدارند. این موضوع هیچ مشکلی برای ما ایجاد نمیکند. این موضوع ما را از واقعیت منحرف نمیکند. ما میدانیم که چه فردی این تصمیمات را میگیرد. تمام تمرکز ما و تمام وقت و قدرت ما هم اکنون بر روی توقف امپریالیسم و متوقف کردن دولت دونالد ترامپ در ارسال غذا به سرزمین مقدس ونزوئلا متمرکز شده است.»
آریزا ادامه داد: «ما تنها مردم ونزوئلا را به رسمیت میشناسیم. ما زنان، مردان، جوانان و دیگر اقشار مردم ونزوئلا را به رسمیت میشناسیم. ما از مردمی که در جهان از ما حمایت میکنند قدردانی میکنیم.»
رئیسجمهور ونزوئلا درباره هرگونه اقدام نظامی علیه کشورش هشدار داد و از جامعه جهانی خواست از تبدیل شدن کشورش به ویتنامی دیگر جلوگیری کنند.
نیکلاس مادورو در واکنش به تهدید ترامپ درباره مداخله نظامی گفت: «تهدیدی مطرح شده است، البته نمیتوان گفت خطر وجود دارد. تهدیدی بود که در اوت ۲۰۱۸ برای نخستین بار وقتی ترامپ از مداخله نظامی در ونزوئلا صحبت میکرد، مطرح شد. میخواهم به همه دنیا بگویم که نیازمند همدلی و وجدان هستیم تا جلوی جنگ طلبان دیوانه و تبدیل شدن ونزوئلا به ویتنامی دیگر را بگیریم، زیرا مردم ونزوئلا، نیروهای نظامی بولیواری ما هرگز جازه نمیدهند به ذرهای از خاک کشورمان دست درازی شود.»
وی همچنین درباره درخواست پاپ برای میانجی گری گفت: «نامهای برای پاپ فرانسیس نوشتم، امیدوارم در راه باشد یا به دست وی در واتیکان رسیده باشد. من نوشتم که خود را در خدمت اهداف عیسی مسیح میدانم. برای همین هم درخواست کمک کردم تا فرایند تسهیل برای گفتگو تقویت شود.»
مادورو افزود: «دولت مکزیک، اروگوئه و همه کشورهای کارائیب و همه اعضای کاریکوم و دولت بولیوی درخواست تشکیل کنفرانس صلح را برای صلح و گفتگو در ونزوئلا را در هفتم ماه فوریه مطرح کرده اند. برای پاپ نوشتم که میتواند از این فرصت برای کمک برای گفتگو استفاده کند. امیدوار هستیم که بتوانیم پاسخی مثبت دریافت کنیم.»
کشورهای اروپایی از مادورو خواسته اند در اسرع وقت اقدام به برگزاری انتخابات کند، با این حال مادورو با رد درخواستها برای کناره گیری، آمریکا را به تلاش برای کودتا در کشور خود متهم و هر گونه تلاشهای تحت حمایت این کشور برای ارسال اضطراری غذا و دارو به ونزوئلا را رد کرده است.
انتهای پیام/