به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،علی محمدی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه گفت : مباحث اقتصادی به مرور زمان ایجاد شده است بنابراین مشکلات آن هم به مرور زمان حل و فصل میشود.
وی بهبود محیط کسب و کار را یکی از مهمترین راهبردهای توسعه اقتصادی هر کشور دانست و گفت : هرچه محیط کسب و کار یک کشور شرایط بهتری داشته باشد بهره برداری از فرصتهای کارآفرینی بیشتر و در نتیجه عملکرد اقتصاد آن کشور نیز بیشتر میشود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه بیان داشت: در این راستا برنامهای عملیاتی جهت بهبود فضای کسب و کار استان با اعضایی متشکل از استاندار، رئیس اتاق بازرگانی استان، هیئت علمی دانشگاه رازی، گروه اقتصاد، نماینده مقام قضایی استان، رییس شورای هماهنگی بانکهای استان و نمایندگان دستگاههای اجرایی تشکیل شده است و تا کنون بیش از ۵۰ جلسه داشته ایم.
وی گفت: طبق آخرین گزارش بهبود فضای کسب و کار کشور در پاییز ۹۷ علی رغم بدتر شدن وضعیت کل کشور، استان کرمانشاه نسبت به فصل گذشته ۲ پله بهتر شده است.
محمدی ادامه داد: تنها راه برون رفت از مشکل بیکاری رفتن به سمت سرمایه گذاری است و انجام کارهای دیگر در این راستا فقط دارویی مسکن است.
وی اشارهای به وضعیت نامناسب فضای کسب و کار استان کرمانشاه داشت وگفت: یکی از موانع اصلی عدم جذب سرمایه گذاری فرآیند صدور مجوزها است که مرکز ملی پایش محیط کسب و کار با راه اندازی سامانهای در صدد رفع این مشکل است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه در ادامه به بحث یارانهها پرداخت و افزود: یکی از مهمترین محورهای طرح تحول اقتصادی هدفمندسازی یارانهها بوده که در نیمه دوم سال ۱۳۸۹ وارد فاز اجرا شد.
وی گفت: این طرح بر مبنای اصلاح قیمت حاملهای انرژی (بنزین، نفت سفید، برق، گاز و...) و در راستای تحقق اهدافی همچون منطقی کردن مصرف حاملهای انرژی و کاهش زمینههای قاچاق آن و نیز افزایش کارایی و بهره وری در اقتصاد کشور از طریق اعمال اصلاحات ساختاری و نهادی عملیاتی شد.
محمدی اظهار داشت: در حال حاضر در حدود ۹۹ درصد از جمعیت استان از یارانههای نقدی برخوردار میباشند که این تعداد ماهیانه در حدود ۹۰ میلیارد تومان را دربر میگیرد و از ابتدای اجرای قانون مذکور تاکنون حدودا ۸۵۵۰ میلیارد تومان به شکل یارانههای نقدی به خانوارهای استان پرداخت شده است.
وی در ادامه در خصوص سهام عدالت نیز گفت: سهام عدالت با هدف گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور، تأمین عدالت اجتماعی، فقرزدای و. در اواخر سال ۱۳۸۴ وارد فاز اجرا شد و مرحله به مرحله مشمولین موردنظر شناسایی، ثبت نام و در نهایت سهام مربوطه میان مشمولین موردنظر توزیع شد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه در استان کرمانشاه نیز اداره کل امور اقتصادی و دارایی متولی این امر مهم بوده است، افزود: در حال حاضر بیش از ۴۹ میلیون ایرانی دارای برگههای سهام عدالت هستند و در حدود ۷۵ درصد از جمعیت استان نیز از سهام عدالت برخوردار شده اند.
وی یادآور شد: در مجموع سهام عدالت دارای ارزش اسمی معادل ۱۱۵۶ میلیارد تومان و بر اساس برآوردها از ارزش واقعی معادل ۳۴۵۰ میلیارد تومان برخوردار است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه با بیان اینکه سود سهام مربوط به سال ۹۵ توزیع شده و سود سال ۹۶ نیز در حال توزیع است، ادامه داد: سود توزیع شده در میان دارندگان سهام مربوط به نهادهای حمایتی کمیته امداد، بهزیستی و... در سال ۹۵ معادل ۱۵۰ هزار تومان است.
وی همچنین وضعیت بودجهای استان را در سال ۹۷ و ۹۸ مناسب دانست و بیان داشت: در لایحه بودجه سال ۹۸ از نظر درصد رشد اعتبارات هزینهای رتبه دوم کشور را دارا هستیم.
محمدی یادآور شد: در مجموع اعتبارات هزینهای و تملک از نظر درصد رشد در رتبه ۵ کشوری قرار داریم و همچنین از نظر درآمدها جزو استانهایی هستیم که کمترین افزایش درآمدها را داریم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه گفت: طی امسال در مرکز خدمات سرمایه گذاری حدود ۱۵ تا ۱۶ هیات خارجی پذیرش کردیم که از این تعداد ۵ مورد اصرار بر انجام سرمایه گذاری دارند.
وی افزود: در این راستا طی سال ۹۷ میران سرمایه گذاری حدود ۱۶۲ میلیون یورو بوده که از این میزان ۱۲۰ یورو مربوط به بیمارستان ویانا و مابقی متعلق به گلخانه حیدر آباد است .
انتهای پیام/د