صالح پور متخصص غدد در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به افزایش مصرف دخانیات در بین خانمها، درباره تاثیرات منفی این مواد خطرناک اظهار کرد: ترکیبات سمی به کار رفته در ساختمان قلیان مانند مونواکسید کربن و نیکوتین از جمله عواملی هستند که به صورت رادیکال در بدن آزاد شده و به اعضای داخلی آسیب میرسانند.
وی ادامه داد: این آسیب در تمام جوارح بدن به یک اندازه خواهد بود؛ صدماتی گسترده که تاثیرات منفی آن در دستگاه تولید مثل بهخصوص در خانمها بسیار زیاد و غیر قابل جبران خواهد بود.
صالح پور درباره تاثیر مصرف قلیان در سلامت افراد، اظهار کرد: قلیان و ترکیبات مشابه آن به دلیل تولید دودی خاص از سیگار سمیتر است، از آسیبهای قلیان بر دستگاه تولید مثل خانمها میتوان به مواردی مانند از بین رفتن تخمکها، یائسگی زودرس، ایجاد رادیکالهای آزاد در بدن و امکان ابتلا به سرطانهای مختلف مانند سرطان رحم و تخمدان اشاره کرد.
وی تصریح کرد: مصرف قلیان در دوران بارداری اثرات تراتوژن را بر نوزادان به همراه خواهد داشت؛ اثرات تراتوژنی مواردی هستند که باعث ناهنجاریهای جنینی میشوند و نوزادانی که با این اختلال به دنیا میآیند به نقص عضو در اندامهای داخلی دچار خواهند شد. از دیگر تاثیرات این اختلال ناخوشایند میتوان به تولد فرزندانی اشاره کرد که وزنشان در زمان تولد از حد طبیعی کمتر بوده و تکامل داخل رحمی ناقصی را دارند که در اصطلاح علمی به آنها آی یو جی آر میگویند؛ این کودکان در دوران کودکی و طول زندگی دچار مشکلاتی عدیده خواهند شد و هیچ گاه نمیتوانند سلامت کامل را تجربه کنند.
وی در ادامه توضیح داد: برخی از خانمها، خود مصرف کننده نیستند، اما در معرض دود مصرف دخانیات اعضای خانواده قرار میگیرند و به عنوان مصرف کنندههای غیر فعال معرفی میشوند؛ خطراتی که این خانمها را تهدید میکند با خطراتی که یک خانم مصرف کننده را تهدید خواهد کرد، برابر است از این رو مصرف قلیان برای همه افراد، در هر گروه سنی منع میشود.
انتهای پیام/