به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، غلامرضا جعفری رئیس فدراسیون بازیها و ورزشهای بومی و محلی با بیان اینکه بازیهای بومی و محلی میراث ناملموس فرهنگی کشور است افزود: این بازیها به دلیل مواهب آموزشی و تربیتی که دارند میتوانند از منظرهای مختلف دارای کاربردهای متفاوتی نیز باشند.
وی با اشاره به اینکه در هدف ایدهآل خود به دنبال تدوین دایرةالمعارف بازیهای بومی و محلهای است افزود: با تبیین فلسفه و منطق شکلگیری این بازیها باید چرایی آنها را به نسل جدید منتقل کنیم.
رئیس فدراسیون بازیها و ورزشهای بومی و محلی با اشاره به اینکه در روش تربیتی کلاسیک از بازیهای به عنوان یک روش برای انتقال شاخصها استفاده میشود ادامه داد: بازیهای سنتی با ایجاد یک چارچوب و ضابطه میتواند در انتقال فرهنگ جامعه به عرصه بینالمللی مؤثر واقع شود.
وی ادامه داد: ما نیز در راستای منویات مقام معظم رهبری به دنبال معرفی بازیهای بومی ـ. محلی در عرصه بینالملل هستیم.
رئیس فدراسیون بازیها و ورزشهای بومی و محلی گفت: این امر جزء مهمترین اقداماتی است که بتوانیم در قالب این جشنوارهها به بحث معرفی بازیها بپردازیم.
جعفری با اشاره به اینکه باید در مقطع دانشگاهی نیز رشتههای تحصیلی با گرایشهای بومی و محلی و یا سنتی را ایجاد کنیم تا بتوانیم نیروی انسانی متخصص را در این زمینه تربیت کنیم افزود: باید با کشورهای عضو اکو همکاریهای خود را توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه در این حوزه با کشورهایی که از نظر فرهنگی با ما قرابت دارند، باید بیشتر تعامل کنیم اظهار کرد: چارچوبهای فعالیت ما نیازمند مساعدت و همکاری ویژه متولیان است؛ این درخواست را از نمایندگان مجلس و دولت دارم که به حوزههای ارزشی با نگاه خاصی بنگرند.
رئیس فدراسیون بازیها و ورزشهای بومی و محلی خاطرنشان کرد: احیاء ورزشهای بومی و محلی احیاء ارزشهای دینی ماست بنابراین ما التزام داریم در برنامهای جامع به این امر بپردازیم تا نسل آینده نیز با میراث فرهنگی ناملموس بهتر آشنا شوند.
انتهای پیام/ص. ف