به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، کفش وسیلهای است که پس از استفاده در مدت زیاد به سرعت آسیب میبیند اما مثل اینکه دانشمندان روشی پیدا کردهاند که با آن میتوان عمر کفش را بسیار زیادتر کرد.
به تازگی یک تیم تحقیقاتی پس از مدتها تلاش توانستهاند یک نوع لاستیک پردازش شده توسط چاپگر سهبعدی تولید کنند که میتواند در ساخت کفش، چرخ و حتی رباتها به کار برده شود.
تولید این نوع لاستیک نیازمند چاپ سهبعدی مواد با فتوپلیمریزه کردن (احیا کردن یک رزین با نور) است. در ضمن طی فرآیند تولید باید یک اکسیدکننده به منظور عدم کاهش سرعت فرآیند ترمیم با تناسبی درست به ماده اضافه شود.
نتیجه این فرآیند، تولید یک نوع لاستیک با دوام است که در زمان کمی ساخته میشود. وسیلهای که تنها به ۲۰ دقیقه زمان برای تولید آن نیاز است، میتواند تنها در چند ساعت آسیبهای وارده به خود را ترمیم کند. نکته جالب اینجاست که هر چه دمای محیطی که این ماده در آن حضور دارد بیشتر باشد، سرعت ترمیم افزایش مییابد. در آزمایشگاه، ترمیم یک برش عمیق در دمای ۱۴۰ درجه فارنهایت دو ساعت زمان برد.
البته به نظر نمیرسد بتوان از این فناوری در آیندهای نزدیک استفاده کرد. محققان هنوز به دنبال روشی برای به تولید انبوه رساندن این فناوری هستند. حتی اگر بتوان از این فناوری در کفش استفاده کرد، نمیتوان قول یک کفش که پس از سالها استفاده نو به نظر برسد را به مشتری داد.
هم اکنون این گروه تحقیقاتی تلاش خود را روی استفاده از این ماده در ساخت وسایل سنگینتر متمرکز کردهاند. از این وسایل میتوان به لباس زرهی و قطعات خودرو اشاره کرد. مطمئن این فناوری پتانسیل بالایی دارد و نباید آن را به ساخت کفش محدود کرد. در ادامه ویدئویی از مراحل ترمیم این لاستیک مشاهده میکنید:
بیشتر بخوانید: نوت ۱۰ با یک پردازنده ۷ نانومتری عرضه خواهد شد
انتهای پیام/