به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این که شما در زندگی مشترک تان هیچ جر و بحث و دعوایی با همسرتان نداشته باشید، تقریبا غیر ممکن است، حتی خوشبختترین زوجها هم اختلاف نظرهایی با هم دارند. در این مواقع ما گاهی در مقابل رفتارهای آزاردهنده همسرمان سکوت میکنیم و گاهی نیز از خودمان عکس العمل نشان میدهیم. اما این که چه زمانهایی سکوت کنیم و چه زمانهایی در مقابل آنها بایستیم و حرف بزنیم، اهمیت زیادی دارد که میتواند تعیین کننده رابطه ما باشد.
بیشتربخوانید: کارهایی که باعث دعوای زن و شوهری میشود
از شما سو استفاده عاطفی میکند
خیلی از افراد بدون آنکه بدانند مورد سواستفاده عاطفی همسرشان قرار میگیرند. آزار جسمی به راحتی قابل شناسایی ست، اما آزار روحی مدلهای مختلفی، چون پرخاشگری، ترس، توهین و تجاوز کلامی دارد که ممکن است خود شخصی نیز متوجه آن نشود. شاید در ابتدا سو استفاده عاطفی خیلی از نظر شما مهم نباشد، اما به تدریج عمیق و عمیقتر میشود به طوری که نه تنها در خلوت، بلکه در مقابل خانواده، دوستان یا حتی همکاران نیز این رفتار را تکرار میکند. به عنوان مثال او به شما میگویدکه مقصر تمام مشکلات اش شما هستید، حتی به شما فحش میدهد و تهدیدتان میکند... سواستفاده عاطفی اگر در دراز مدت اتفاق افتد، منجر به از دست دادن عزت نفس، اعتماد به نفس، افسردگی، بیماری و ... در فرد خواهد شد. از آنجا که شما سزاوار چنین رفتاری نیستید، بلکه باید در مقابل آن عکس العمل نشان دهید. اگر چه ممکن است شناخت و به تبع مقابله با چنین رفتارهایی زمان بر باشد، اما در نهایت به نجات شخصیت شما تمام خواهد شد.
ظاهرتان را مسخره میکند
اگر همسرتان، شما را به دلیل ظاهرتان، یعنی وزن، قد یا حتی چهره مسخره میکند، نه تنها این رفتار او اشتباه است بلکه اعتماد به نفس شما را نیز از بین میبرد. شاید فکر کنید که حرفهای او تاثیری روی شما ندارد، اما رفته رفته بر ناخودآگاهتان تاثیری منفی میگذارد و شما را متقاعد میکند که ظاهر زیبایی ندارید. همین طرز فکر به تدریج باعث میشود که فکر کنید نه تنها برای همسرتان بلکه برای دیگران نیز هیچ جذابیتی ندارید. اما بدانید او که زیبا نیست، ذهن همسرتان است نه ظاهر شما. در این شرایط بهتر است که سکوت نکنید و حرف دلتان را بزنید. شما نباید به هیچ کس اجازه دهید که ظاهر شما را به سخره بگیرد، حتی اگر نزدیکترین فرد زندگی تان باشد.
آرزوهای شما را حقیر میشمارد
هر فردی در دلش آرزویی دارد. این که آرزوی شما دست یافتنی ست یا خیر، دلیل نمیشود که همسر شما آن را حقیر بشمارد یا نادیده اش بگیرد. اگر شما در رابطهای سالم باشید، مطمئنا همسرتان نیز از پیشرفت شما خوشحال خواهد شد، اما اگر او مانع شما در رسیدن به آرزوهایتان شود، نباید ساکت بنشینید و به خاطر رفتارهای او از آرزوهایتان دست بکشید. اگر او دستاوردهای شما را مسخره میکند، اگر به تلاش هایتان میخندد، اگر شما را مجبور میکند تا فرصت هایتان را از دست بدهید، بدانید که این رفتارها نتیجه حسادت، کوته بینی، خودخواهی و حس ناامنی اوست که باید هر چه زودتر تمام شوند، در غیر این صورت شما آینده و آرزوهایتان را از دست داده اید. به چند سال بعدتان فکر کنید، اگر به اهدافی که در ذهن دارید نرسید، چه حسی خواهید داشت؟ آیا از خودتان دلسرد نمیشوید؟ آیا انگیزه تان را برای ادامه زندگی از دست نخواهید داد؟ پس بهتر است از همین حالا در مقابل این رفتار همسرتان بایستید و برای آرزوهایتان بجنگید.
شما را از دیگران پنهان میکند
اگر شما و همسرتان تصمیم گرفته اید که ادامه مسیر زندگی را در کنار هم بگذرانید، پس دلیلی ندارد که او شما را از اطرافیان پنهان کند. اگر مواقعی که او با دوستانش به بیرون میرود یا زمانی که به میهمانی دعوت میشود، شما را با خودش نمیبرد، بدانید که زنگ خطر به صدا درآمده است. آیا او از این که شما را به دیگران نشان دهد خجالت میکشد؟ یا این که میخواهد به دور از چشم شما کاری کند؟ همسرتان باید از داشتن شما احساس غرور کند، نه این که به هر بهانهای به تنهایی در جمع حاضر شود. از آنجا که این رفتارها پرچم قرمزی برای رابطه و به تبع شخصیت شماست، نباید در مقابل اش سکوت کنید.
شما را از دیدار دوستان تان منع میکند
یکی دیگر از رفتارهای مخربی که نباید در مقابل آن سکوت کنید، منزوی کردن شماست، این که همسرتان به شما اجازه ندهد تا با دوستان تان در ارتباط باشید. اگر هر بار که شما با دیگران در ارتباط بودید، مورد خشم همسرتان قرار گرفتید، بدانید که این رفتار رفته رفته شما را تبدیل به فردی افسرده، منزوی و بدون اعتماد به نفس میکند. البته این رفتار میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. به عنوان مثال او نسبت به هر فردی که شما با او در ارتباط اید حسادت میکند، یا این که طرز فکر دوستان تان را نمیپسندد یا حتی از ظاهر آنها خوشش نمیآید... در این شرایط، بهتر است که ابتدا دلیل این رفتار را شناسایی کنید، سپس به دنبال راه حلی برایش باشید.
شما را به خیانت متهم میکند
شما نباید دور دوستان تان را به خاطر حس ناامنی همسرتان، خط بکشید. اگر موضوعی در ذهن همسرتان است که نگرانش میکند، وظیفه شماست که به آن گوش دهید و برطرف اش کنید، اما اگر همسرتان هر بار بی دلیل شما را به خیانت متهم میکند، مسالهای جدی ست که نباید ساده از آن بگذرید. همسرتان باید بداند که شما کنترل رفتارهایتان را دارید و میتوانید ارتباطات خود را مدیریت کنید. او نباید با شما به گونهای برخورد کند که گویی یک خیانتکار هستید. شما فردی مستقل هستید که ارتباطات خود را دارید پس از انتخابهایی که که هیچگاه اشتباه نبوده، کوتاه نیایید.
پایش را از مرزهای شما فراتر میگذارد
آیا همسرتان در مقابل دیگران جوکهایی میگوید که شما دوست ندارید؟ آیا شما را به کشیدن سیگار یا مصرف الکل تشویق میکند؟ آیا در مورد رابطههای قبلی اش به گونهای حرف میزند که احساس بدی به شما دست میدهد؟ آیا مسائل خصوصی تان را نزد دیگران بازگو میکند؟ بی شک شما هم مانند هر فرد دیگری، محدودیت و مرزهایی را برای زندگی تان تعریف کرده اید و این وظیفه همسرتان است که به آنها احترام بگذارد. اگر شما برای خودتان ارزش قائل نشوید، بی شک طرف مقابل تان هم قائل نخواهد شد، بنابراین هر بار که دیدید همسرتان پایش را از محدودیتها فراتر گذاشته، در مقابل اش بایستید و بار دیگر آنچه باید را با جدیت به او یادآوری کنید.
منبع: برترین ها
انتهای پیام/