حداد عادل گفت: دلیلی نداریم در انتخاب معلم اینگونه منفعل باشیم، اما متاسفانه این رویکرد انجام میشود.
وی ادامه داد: سند تحول سندی نیست که کسی با آن مخالف باشد هرچند ممکن است به دلیل اختلاف در سلایق برخی با بخشهایی از آن یا عباراتی در آن مخالف باشد، اما محتوا همان حرفهای منطقی، اسلامی و تربیتی است که به شورای عالی انقلاب فرهنگی رفت و به تصویب رسید.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به اینکه باید دید چقدر از سند اجرا شده است، گفت: برای اجرا ۲ راه وجود دارد؛ اول آنکه جبههای عمل کنیم و روش بعدی این است که بخشهای اولویت دار را انتخاب کنیم و روی آن متمرکز شویم.
حدادعادل افزود: آموزش و پرورش اکنون توان اجرای جبههای سند را ندارد و گواه این مدعا وضعیت فعلی آموزش و پرورش است که کمبود نیرو یکی از محدودیت هاست.
وی به موضوع تربیت معلم اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب تربیت معلم تا دوره راهنمایی بر عهده آموزش و پرورش و بعد از آن بر عهده دانشگاههای تربیت معلم یا همان دانشسرای عالی سابق بود، گفت: بعد از انقلاب این سازوکار باعث درگیری ما با وزارت علوم شد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: خیلی تلاش کردیم همان موضوع که در وزارت بهداشت اتفاق افتاد در آموزش و پرورش هم محقق شود و در نهایت بعد از بررسیهای بسیاری مجوز تاسیس دانشگاه فرهنگیان را گرفتیم که این دانشگاه در اختیار آموزش و پرورش باشد، اما سوال اینجاست که این دانشگاه چقدر به اهداف نزدیک شده است.
حدادعادل افزود: بنابر آمار مرکز نیروی انسانی آموزش و پرورش تا سال ۱۴۰۰، حدود ۳۲۰ هزار معلم در آموزش و پرورش بازنشسته میشوند و ظرفیت دانشگاه فرهنگیان تا چهار سال فکر نمیکنم بیشتر ۷۰ هزار نفر باشد که برای جبران همه خروجیها قرار بر این شد که از لیسانسههای سایر دانشگاه کمک بگیریم.
وی به معلمان حق التدریس اشاره کرد و گفت: هر سال میگوییم ساماندهی معلمان حق التدریس بار آخر است، اما باز ۲ سال دیگر گروهی از معلمان حق التدریس به نمایندگان فشار میآوردند و آنها برای آنکه مردم را راضی نگه دارند تا در دوره بعد رای بیاورند این خواسته را میپذیرند، هرچند که این سازوکار برای رای آوردن نتیجه ندارد؛ از طرفی دیگر هم آموزشیاران نهضت مدعی معلم شدن میشوند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: دلیلی نداریم در انتخاب معلم اینگونه منفعل باشیم، اما متاسفانه این رویکرد انجام میشود.
حدادعادل بیان کرد: شهید رجایی اعتقاد داشت راه اصلاح آموزش و پرورش تربیت معلم است و باید تربیت معلم شبانه روزی باشد، بهترین افراد هم جذب شوند تا در نهایت افراد بهتر از گذشته تربیت شوند و به مدارس بروند، اما الان میگویند ما جا و امکانات نداریم.
وی تصریح کرد: آرزو دارم هر که میخواهد معلم باشد چهار سال در دانشگاه فرهنگیان یا همان تربیت معلم دوره ببیند یا نهایت فارغالتحصیلان لیسانسه یک سال دوره ببینند، اما آنقدر میان دستگاههای مختلف کارهای اداری پیچیده وجود داشت که سال گذشته دوره یک ساله، یک ماهه بود که تفاوتی با معلمان حق التدریس نداشت.
حدادعادل بیان کرد: به جای همه کارها سراغ تربیت معلم برویم و آن را سامان دهیم، اگر معلم درست تربیت کنیم معلمان میدانند چطور عمل کنند و حتی در این شرایط میتوانیم اجرای سند تحول را مدرسه محور دنبال کنیم، اما اکنون این موضوع را رها کردیم.
انتهای پیام /