به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ﺭﻋﺎﻳﺖ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭ ﺗﻨﻮﻉ ﺩﺭ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ یکی ﺍﺯ ﻧﻜﺎﺕ ﻣﻬﻢ ﺩﺭ ﺗﻨﻈﻴﻢ برﻧﺎﻣﻪ ﻏﺬﺍیی ﺳﺎﻟﻢ به منظور ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی و ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭیهای ﻣﺰﻣﻦ و شایع است.
ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺑﻪ معنی ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻘﺎﺩﻳﺮ ﻛﺎفی ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﺮﺍی ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺪﻥ ﺍﺳﺖ؛ افراد باید در رژیم غذایی خود انواع مواد غذایی را داشته باشند تا ویتامینهای مختلف را دریافت کند؛ در این بین ﺗﻨﻮﻉ در رژیم غذایی ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی است ﻛﻪ ﺩﺭ پنج ﮔﺮﻭه اصلی ﻏﺬﺍیی ﻣﻌﺮفی ﺷﺪهﺍﻧﺪ.
بیشتر بخوانید: روشهای درمان سرطان پروستات/ هشدارهایی که مردان باید جدی بگیرند
اگر افراد در رژیم غذایی خود این پنج گروه را جای ندهند دچار کمبود مواد مغذی خواهند شد، ﻣﺼﺮﻑ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﺍﺯه آنها هم ﺳﺒﺐ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻭﺯﻥ، ﭼﺎقی ﻭ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻧﺎشی ﺍﺯ آﻥ میﺷﻮﺩ.
علی ارغوانی متخصص داخلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری پروستات، اظهار کرد: غده پروستات غدهای است که تنها در مردان یافت میشود، این غده در زیر مثانه قرار دارد، سرطان پروستات نوعی بیماری است که در آن سلولهای بدخیم از بافتهای پروستات نشات میگیرد و به طور نامنظم و فزایندهای تکثیر و منجر به افزایش حجم در هر یک از اجزای سلولی غده پروستات میشوند.
این متخصص داخلی درباره ﺗﻮﺻﻴﻪﻫﺎی ﺗﻐﺬﻳﻪﺍی به بیماران مبتلا به سرطان پروستات، گفت: افرادی که به سرطان پروستات مبتلا هستند باید ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی داشته باشند و برخی مواد را بیشتر و برخی از آنها را کمتر مصرف کنند، این رژیم باید به مقدار کافی مواد پروتئینی داشته باشد تا فرد انرژی داشته باشد، همچنین افراد مبتلا باید ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍیی ﻛﻢ ﭼﺮبی ﻭ ﭘﺮﻓﻴﺒﺮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍه ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﺼﺮﻑ ﺍﺳﻴﺪ ﭼﺮﺏ ﺍﻣﮕﺎ۳ ﺩﺭ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺎهیﻫﺎ ﺭﻋﺎﻳﺖ کنند.
بیشتر بخوانید: جدیدترین روش تشخیص سرطان پروستات/ نمونه برداری دردناک را فراموش کنید
وی ادامه داد: افراد مبتلا به این بیماری باید ﺍﻳﺰﻭﻓﻼﻭﻧﻮﺋﻴﺪﻫﺎ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺑﺮخی ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍیی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺩﺍﻧﻪ ﺳﻮﻳﺎ، ﻋﺪﺱ، ﺷﻴﺮ ﺳﻮﻳﺎ، ﺧﺸﻜﺒﺎر، ﻟﻮﺑﻴﺎ ﻭ غیره را ﻣﺼﺮفﻛﻨﻨﺪ، ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻴﻮهﻫﺎ ﻭ ﺳﺒﺰیﻫﺎی ﺳﺒز، ﺯﺭﺩ، ﻧﺎﺭنجی ﻭ ﻗﺮﻣﺰ ﺭﻧﮓ مانند ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮنگی، ﺳﺲ ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮنگی، ﺗﻮﺕ ﻓﺮنگی ﻭ غیره ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﺩﻫﻨﺪ، ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺼﺮﻑ ﻛﻮﺭﺗﻴﻜﻮاﺳﺘﺮﻭﺋﻴﺪﻫﺎ هم ﺑﻪ ﻣﺤﺪﻭدﻳﺖ ﻣﺼﺮﻑ نمک ﺗﻮﺟﻪ ﺷﻮﺩ.
انتهای پیام/