به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا پورابراهیمی در حاشیه جلسه علنی عصر امروز مجلس درباره سخنان رئیس اتحادیه لوازم خانگی مبنی بر گران شدن لوازم خانگی اظهار کرد: اظهار نظر یکی از مسئولان واحدهای صنفی در صحن علنی مجلس مطرح شد که نظر غیرکارشناسانهای در مورد قیمت لوازم خانگی داشته است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این مقام مسئول اعلام کرده بود که لوازم خانگی در سال آینده ۴۰ درصد افزایش مییابد. لذا بررسی این موضوع از سوی رئیس مجلس به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد.
وی با بیان اینکه پیگیریها حاکی از گشایش در صنعت لوازم خانگی است، تأکید کرد: توضیحات وزارت صنعت در این مورد حاکی از آن است که با توجه به ثبات نسبی نرخ ارز در ماههای اخیر، ارز مورد نیاز واردات مواد اولیه تولید لوازم خانگی از طریق سامانه نیما تأمین شده است و مواد اولیهای که در داخل تولیدمیشود از پتروشیمیها و کارخانه فولاد است که مشکلی برای تولید مواد اولیه لوازم خانگی ندارند.
پورابراهیمی گفت: طبق آمار کشور ما سالانه به یک میلیون یخچال نیاز دارد که بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار یخچال توسط کارخانههای دولتی در داخل تولید میشود. علاوه بر این ۱۰۰ هزار یخچال نیز در سال صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: گزارشها نشان میدهد در تولید ماشینآلات، کولر و سایر اقلام مشکلی نداریم و به رغم وقفهای که در تابستان به دلیل شوک ارزی اتفاق افتاد، فرآیند تولید مسیر خود را طی میکند و انبارهای کارخانههای لوازم خانگی شرایط مطلوبی دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت صادرات لوازم خانگی گفت: پیشبینی میکنیم حدود ۲۵۰ میلیون دلار صادرات لوازم خانگی در سال آینده داشته باشیم و دغدغهای که در تابستان وجود داشت، برطرف شده است.
وی تأکید کرد: تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و تأمین مواد اولیه از پتروشیمیهای داخلی به کمک بانک مرکزی انجام میشود.
پور ابراهیمی با بیان اینکه مسیر قیمتگذاری در سال آینده نیز مانند امسال خواهد بود، گفت: بیان چنین مسائلی برای ایجاد فضای افزایش خرید در میان مردم و خالی شدن انبارهای تولیدکنندگان است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: درمورد تولید لوازم خانگی نگرانی نداریم و صادرات در سال آینده تقویت خواهد شد. بنابر این اظهارنظر واحدهای صنفی غیرکارشناسی بوده و مجلس این موضوع را پیگیری میکند.
وی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی مجلس گزارشی در این خصوص از نهادهای مربوطه گرفته است، تصریح کرد: نظارت یکی از وظایف نمایندگان مجلس است که در بخشهای مختلف انجام میشود. در مورد قیمت لوازم خانگی با توجه به بحثهایی که اخیراً مطرح شده، ورود خواهیم کرد.
پور ابراهیمی درباره اینکه آزاد کردن واردات لوازم خانگی چقدر به ارزان شدن لوازم خانگی کمک خواهد کرد، گفت: از مجموعه نیاز کشور تنها ۲۰ درصد مردم تقاضای لوازم خانگی با برندهای خارجی را دارند. ضمن اینکه ما تحت لیسانس شرکتهای خارجی، در داخل لوازم خانگی تولید میکنیم. بنابر این ممنوعیت واردات لوازم خانگی، بازار را تحت تأثیر قرار نمیدهد. تولیدات مجموعه کارخانههای داخلی، مازاد بر نیازهای داخل است، آنها با برندهای خارجی کار میکنند و نیاز بخشی از جامعه به برندهای خارجی را برطرف میکنند.
انتهای پیام/
1)کسانی هستند در شهرستان ها باسواد دکتر ای اقتصاد و هر چی اینها می توااننندکمک کنند اما خویشاوندی و فامیل بازیی و گروه بازی در تهران بعث شده سواد اقتصاد دانان شهرستنها بلوکه شود مخفی بودن سواد اقتصادی در شهرستانهکمک بزرگی است ؟ این مسئولین و مدیران تهران باید عوض شود
مگر خودرو ثابت موند که لوازم خانگی بمونه ؟
باز خدا خیرش بده اومد گفت امروز بخرید تا سال بعد گرونتر نخرید
خیلی ها خودشون میخرن و انبار میکنن به کسی هم نمیگن
مردم هم مجبور میشن گرون بخرن
چه کارشناسی شده چه نشده آنها هرچه خواستند انجام دادند و نه شما و کس دیگر تا حالا نتوانسته کاری کند ،این گرانی امروز آن هم در کشور با عقل جور در نمی آید همه چیز را به گردن تحریم می اندازند .
مشكل اصلى اقتصاد ما ، حاكميت نگرش اصلاح طلبان و نظارت استطلاعى به جاى نظارت استصوابى در حوزه عريض و طويل اقتصادى است.
مشكل اصلى ما اين است كه مجريان كشور به جاى مهار عملى اقتصاد از طريق نظارت استصوابى ، مديريت اقتصاد كشور را بر اساس اعتقاد به نظارت استطلاعى ، عملا و بطور مطلق رها نموده اند ، چرا كه اساساً اعتقادى به نظارت استصوابى در هيچيك از حوزه هاى سياسى اجتماعى فرهنگى و حتى اقتصادى ندارند.
به عبارت روشن تر :
ما در اولين قدم براى درمان اقتصادى كشور
به شدت نيازمند نهادى هستيم كه قادر به اعمال نظارت حقيقى و استصوابى در تمام حوزه افسارگسيخته ى اقتصاد كشور باشد.
طلا و چیزهای با ارزش دیگر مثل مس یا نقره یا فولاد ،
پشتوانه دولت است برای چاپ اسکناس و معیاری است برای معتبر بودن امضاء بانک مرکزی
پشت یک اسکناس یا چک پول یا سفته خارجی یا داخلی ،
صادرات ما به کشورهای دیگر زمانی اتفاق می افتد که مقرون به صرفه باشد و پول ما ارزش پایینی نسبت به مثلا دلار داشته باشد ،
تا زمانی که روند تقاضا برای خرید از کشور ما وجود دارد باید ارزش پشتوانه پولی مثل طلا حفظ شود ،
پیشنهاد من همان چیزی مثل سهام عدالت است که مردم مشتاق به سپرده گذاری در بانک شوند .