وی افزود: در حال حاضر در سلولهای بنیادی رتبه دوم دنیا، در نظریه سیستمهای فازی رتبه سوم دنیا و در حوزه هوافضا، نانو و سوخت هستهای رتبههای زیر ۱۰ دنیا را داریم؛ همچنین در حوزههای داروسازی، بیوشیمی و زیست فناوری دارای توانمندی هستیم. پس ما میتوانیم و اراده نظام بر این است که بتوانیم مرجعیت علمی بینالمللی را در چهل سال آینده به دست آوریم. البته باید در این زمینه بسترسازی لازم صورت بگیرد دانشگاه باید از وضعیت فعلی بیرون بیاید، یعنی دانشجویان را به گونهای تربیت کند، آموزش دهد و سیستم آموزشی و پژوهشی آنچنان درگیر با خارج از دانشگاه شود تا بتوانیم از اقتصاد سنتی مبتنی بر نفت به اقتصاد مبتنی بر علم برسیم که این یک افق ۱۰ تا ۱۲ ساله است.
زاهدی درباره چگونگی رسیدن به اقتصاد مبتنی بر علم اظهار کرد: برای تحقق این هدف دانشگاه باید آموزش به سبک فعلی را کنار بگذارد و از امکانات و پتانسیلهایی از جمله الکترونیک استفاده کند، باید رویکردها هم عوض شود آیین نامه ارتقا، پذیرش دانشجو، محور استخدام باید تغییر کند؛ رویکردها در جذب اعضای هیئت علمی هم باید عوض شود همان طور که در حال حاضر محور مقاله قرار داده شده است.
وی بیان کرد: یادگیری الکترونیکی یک فناوری نرم است که دانشگاه باید با جامعه همراه شود و در این فناوری نرم پیش قدم شود. فناوریهای غیرنرم برای مردم شناخته شده است، ولی در فناوریهای نرم که با انسان سروکار دارد این طور نیست، بنابراین باید این فناوری را وارد زندگی کنیم و اگر بتوانیم آن را در کشور رونق دهیم، آموزش الکترونیک در همه نهادهای خصوصی، عمومی و دولتی و حتی زندگی حضور پیدا میکند؛ آن زمان است که یک تغییر اساسی در نحوه حکومت، مدیریت و تصمیم گیریها صورت خواهد گرفت و به اقتدار اقتصادی مبتنی بر دانش میرسیم.
انتهای پیام/