به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، جوانه جو دوسر حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی (زینک)، اسیدفولیک، اسیدآمینههای ضروری بدن، آنزیم کاتالاز و غیره است.
برای بررسی خواص جوانه جو دوسر و اینکه مصرف این جوانه برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص جوانه جو دوسر گفت: مصرف این جوانه موجب کاهش اشتها، چربیسوزی و در نتیجه لاغری و تناسب اندام میشود.
وی افزود: مقادیر بالای پروتئین در جوانه جو دوسر موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای ورزشکاران و مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: درمان کبدچرب با «جوانه ماش»/ زنان یائسه از مصرف این جوانه غافل نشوند
عظمایی بیان کرد: یکی از خواص فوقالعاده این جوانه تاثیر چشمگیر آن در ترک اعتیاد است؛ بنابراین توصیه می شود افرادی که قصد ترک سیگار، قلیان و الکل را دارند از مصرف جوانه جودوسر غافل نشوند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: برخی از افراد دارای عادات غذایی نامناسب و نامتعارف هستند؛ به طور مثال به خوردن بی اندازه شیرینی عادت دارند، مصرف این جوانه با پاکسازی و سمزدایی بدن این عادت را از بین میبرد.
عظمایی بیان کرد: بازسازی سلولها و بافتهای آسیب دیده بدن، دفع کیست از رحم و تقویت بینایی از دیگر خواص این جوانه بینظیر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: جوانه جو دوسر به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند، همچنین موجب نابودی سلولهای سرطانی میشود.
وی گفت: جوانه جو دوسر دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا تاثیری چشمگیر در تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو دارد.
عظمایی افزود: فیبر موجود در این جوانه موجب بهبود عملکرد روده، دستگاه گوارش و هضم آسان غذا میشود و یبوست را رفع میکند.
بیشتر بخوانید: درمان کمخونی با «جوانه عدس»/ برای رشد موهایتان این خوراکی را فراموش نکنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این جوانه به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیری چشمگیر در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
-جو دوسر ۳۰۰ گرم
-آب به مقدار لازم
-برای تهیه این جوانه ابتدا جو دوسر را میشوییم و درون ظرف حاوی آب میریزیم.
-پس از ۲۴ آب آن را عوض میکنیم و جو را در یک بشقاب می ریزیم.
-یک پارچه نمناک سفید روی آن میکشیم و در گوشهای از آشپزخانه قرار میدهیم.
-در طول روز باید این پارچه را با اسپری آبپاش نمناک کنیم تا هنگامی که جوانه بزند.
انتهای پیام/