به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ، عبدالله محبی در شورای نمایندگان مدارس ماندگار منطقه پنج کشور که در مدرسه ماندگار ولایت گچساران برگزار شد، گفت: این طرح هم اکنون در کمیسیون معین وزارت آموزش و پرورش مطرح است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۵۰ مدرسه ماندگار در کشور وجود دارد ادامه داد: ۶۰ تا ۷۰ درصد مدارس ماندگار کشور در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است و ثبت ملی بقیه مدارس در دست اقدام است.
محبی تصریح کرد:مدارس ماندگار هم از نظر ساختمان فیزیکی و هم دانش آموزان و معلمان اهمیت دارد، زیرا افراد نخبه و مشهور هر منطقه بیشتر در این مدارس تحصیل کرده اند.
به گفته وی در صورت تصویب شیوه نامه مدارس ماندگار که به طور جامع تدوین شده است زمینه حفاظت از ساختمانها و فرهنگهای ایرانی اسلامی به یادگار مانده در این مدارس به شکل اصولی فراهم خواهد شد.
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش نیز در این نشست گفت: مستند سازی تاریخچه و اطلاعات مدارس ماندگار در قالب کتابچه در دست تدوین است.
احمد عابدینی اضافه کرد: در این کتابچه ۵۰ مدرسه ماندگار کشور معرفی میشوند.
وی ابراز داشت: انتخاب مدیران مدارس ماندگار باید از حساسیت خاصی برخوردار باشد، زیرا در بیشتر موارد تجارب و انگیزه خدمت خدمات بیشتری نسبت تزریق اعتبار به همراه دارد.
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در مورد مرمت مدارس ماندگار از تصویب اعتبار ویژه برای نگهداری مدارس ماندگار با هماهنگی نوسازی مدارس خبر داد و افزود: مرمت این مدارس با مشارکت میراث فرهنگی انجام میشود تا روح سنتی آن حفظ شود.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: مدرسه ماندگار ولایت گچساران که تنها مدرسه ماندگار این استان است ۷۳ سال سابقه فعالیت دارد.
هادی زارع پور اظهار داشت:این مدرسه دارای ۲۵ اتاق و ۱۰ هزار متر مربع مساحت است.
وی بیان کرد: بسیاری از افراد سرشناس استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله دکتر ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران و همه نمایندگان ادوار مجلس این شهرستان در مدرسه ماندگار ولایت گچساران تحصیل کرده اند.
شورای مدارس ماندگار منطقه پنج کشور با حضور نمایندگان مدارس ماندگار استانهای یزد، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر برگزار شد.
شهرستان ۱۲۴ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
انتهای پیام/غ