به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، رضاعلی غلامی رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمه گفت: پخت سمنو در خراسان شمالی و با تمرکز در شهر درق، با اجرای یک سری آداب و رسوم برگزار میشود که این امر سبب شده پخت سمنو به عنوان یکی از آیینهای معنوی خراسانشمالی به ثبت ملی برسد.
غلامی با تأکید بر اینکه دانش فنی پخت این غذا از مهمترین ویژگی منحصر به فرد آن است، تصریح کرد: سمنویی که در نقاط مختلف کشور پخت میشود، مدت ماندگاری آن به بیش از دو، سه ماه نمیرسد، اما سمنوی درق تا دو سال و بدون نگهداری در یخچال خراب نمیشود.
وی گفت: با هدف معرفی هرچه بیشتر این میراث معنوی، ششمین جشنواره سمنو در شهر درق با حضور علاقهمندان و جمعی از گردشگران از دیگر استانهای کشور، پنج شنبه ۹ اسفندماه جاری در محل مسجد جامع تاریخی شهر درق برگزار میشود.
گفتنی است: همچنین در این جشنواره برنامههای فرهنگی هنری، موسیقی سنتی و کشتی باچوخه برگزار میشود.
انتهای پیام/ط