به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرزانه شرفبافی، مدیرعامل ایران ایر در مراسم سالگرد ۵۷ سالگی تأسیس هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه پس از امضای برجام، اداره خزانهداری آمریکا (دفتر کنترل دارایی خارجی وزارت خزانهداری آمریکا) مجوز فروش ایرباس، بوئینگ و ATR صادر کرد، گفت: مقرر شده بود ۲۰ فروند ای تی آر، ۸۰ فروند بوئینگ و ۱۰۰ فروند ایرباس تا ۱۰ سال دیگر تحویل هما دهند.
مدیرعامل ایران ایر ادامه داد: در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ سه فروند ایرباس و تا پایان ۲۰۱۷ هم ۸ فروند ATR تحویل گرفتیم، بوئینگ هم قرار بود در سال ۲۰۱۹ به ما تحویل بدهد.
بیشتر بخوانید: الحاق ۳ فروند ایرباس ۳۱۹ به ناوگان هواپیمایی ایران ایر
شرفبافی با بیان اینکه در ۸ می ۲۰۱۸ خروج یک جانبه آمریکا از برجام رخ داد گفت: اداره خزانهداری آمریکا به هر سه کمپانی اعلام کرد مجوز اوفک شما باطل شده و فقط میتوانید برای خدمات پس از فروش درخواست مجوز دهید.
مدیرعامل ایران ایر با بیان اینکه ما هیچ پیش پرداختی به کمپانیها نداده بودیم و هر چه بود هواپیماها را گرفتیم، افزود: ATR قرار بود ۱۲ فروند دیگر تا ۲۰۱۸ به ما بدهد که در مجوزی ۶ روزه ۵ فروند را به ما دادند.۳ فروند مانده بود مشکلاتی داشت اعلام کردیم دریافت آنها ریسک بالایی دارد.
مدیرعامل ایران ایر تصریح کرد: امروز سه فروند هواپیمای دیگر که قرارداد آنها انجام شده است (ایرباس ۳۱۹) تا ساعاتی دیگر از فرودگاه مشهد پرواز میکند و وارد مهرآباد میشود و تحویل هما خواهد شد.
وی گفت: در چهارم آگوست همه هواپیماهای هما در STN لیست رفت حتی هواپیماهای زمینگیر و متلاشی شده هم در این فهرست قرار گرفت و این نشان از جنگ اقتصادی بزرگ دارد.
شرفبافی با بیان اینکه برخی شرکت هواپیمایی ایران ایر را با سایر شرکتهای هواپیمای مقایسه میکنند، گفت: کدام شرکت هواپیمای در دنیا وجود دارد که در بازه زمانی چندین ساله تحریم توانسته موفق باشد.
وی با بیان اینکه خدمت شرکت هواپیمایی ایران ایر ۵۷ سال است، اظهار کرد: همواره ایران ایر با شرایط پیچیده و در دوران تحریم توانسته با موفقیت پرواز کند.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران ایر بیان کرد: برای ما مهم است که پرچم ایران ایر به عنوان یک ایرلاین ایرانی در تمام فرودگاههای دنیا به اهتزاز درآید و ما قول میدهیم که برای نگه داشتن هما از هیچ تلاشی دریغ نکنیم.
شرفبافی اظهار کرد: هما با ادغام دو شرکت هواپیمایی در سال ۱۳۴۰ تأسیس شده، اما در سالهای پیش از آن هم ایران شرکت هواپیمایی داشته است.
وی بیان کرد: در سال ۱۳۴۰ ایران اقدام به تولید و ساخت هواپیما کرده است و قدمت صنعت هواپیمایی ایران ۵ سال پس از نخستین پرواز برادران رایت بوده است.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران ایر تأکید کرد: تخصص بالای کارکنان هما باعث شده که در چکهای مختلف ایرباس ۳۳۰ موفق باشیم.
شرفبافی با بیان اینکه برای ترازنامه هما و شرایط اقتصادی شرکت و بهبود آن تلاشهای بسیار زیادی انجام شده است، گفت: بدهی انباشته هما رقم بسیار بزرگی است و زمان بازپرداخت اقساط هواپیماهای نو نزدیک است.
وی توضیح داد: ما باید با افزایش ناوگان، ارتقای بهرهوری و اصلاح فرآیندها بتوانیم زمینه عملیاتی شدن هما را فراهم کنیم و این شرکت هواپیمایی با افزایش درآمد روبهرو باشد.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران ایر اظهار کرد: برنامه راهبردی برای اصلاح این فرآیندها داریم که در مرحله بازنگری و کسب مجوز است تا هما به شرایط ترازنامهای مناسب دست یابد.
شرفبافی تصریح کرد: رشد و تعالی در سختیها ایجاد میشود و هیچ فرد، سازمان و موجودیتی با رکود به آرامش نمیرسد.
وی با بیان اینکه هما شرایط سخت بسیاری تجربه کرده است، گفت: هم اکنون در جنگ اقتصادی و تحریم هستیم، اما با این وجود شرکت هواپیمایی ایران ایر سرافرازانه همه پروازهای اروپایی خود را به مقاصد مختلف انجام میدهد.
مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران ایر اظهار کرد: سرویسهای لازم برای پروازها در برخی از مقاصد اروپایی را دریافت نمیکنیم، اما اجازه ندادهایم که پروازهای اروپایی ما دچار اختلال شود.
مدیر عامل ایرانایر در جمع خبرنگاران از ورود ۳ فروند هواپیمای ایرباس ۳۱۹ به ناوگان هوایی ایرانایر خبر داد و گفت: ساخت این هواپیما برای سال ۲۰۰۲ میلادی است و ظرفیت صندلیهای این ۳ فروند هواپیما ۳۸۰ است.
وی افزود: پیش از این با فوکر صد ای تی آر نمیتوانستیم پروازی انجام دهیم، اما با ورود این ایرباسها میتوانیم بردهای متوسط را به راحتی انجام دهیم.
شرفبافی با اشاره به اینکه پس از تغییر نگرش در وزارت راه، تامین ناوگان هوایی با حمایتهای هیئت دولت و سازمان برنامه و بودجه آغاز شد گفت: رئیس جمهور برنامه توسعه ناوگان در هما را با مدلهای متفاوتی آغاز کرد.
مدیر عامل ایرانایر گفت: تامین مالی این هواپیماها از طریق فاینانس انجام میشود که پیش از این تجربه آن را داشتهایم.
وی درباره پروازها در ایام نوروز گفت: در نوروز ۹۷ میزان تاخیر پروازها را ۱۲ درصد کاهش داده ایم و امسال این برنامه را ادامه خواهیم داد، این در حالی است که هواپیماهای ما یک سال پیرتر شده و امکان تامین قطعات آن دشوارتر شده است.
انتهای پیام/