نشریه نماینده در نود و یکمین شماره خود به بررسی عملکرد دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی پرداخت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در شمارۀ جدید «نماینده» از موضوعات تخصصی حوزۀ مجلس شورای اسلامی همچون «بودجۀ ۹۸» و «استانی شدن انتخابات» تا مسائل مهمی مثل «عملکرد دولت در مبارزه با فساد»، «بررسی تغییر رویکرد اصلاح‌طلبان در حمایت از دولت» و «معاهدۀ پاریس» به چشم می‌خورد.

* «سکوت در ناکارآمدی» تیتر اصلی جلد این شماره از ماهنامۀ «نماینده» است و در پرونده‌ای که به این عنوان ارتباط دارد، عملکرد اصلاح‌طلبان در مجلس، شورا و حمایت از دولت بررسی شده است. در این پرونده گفتگو‌هایی از رسول منتجب‌نیا، عبدا... ناصری، مهدی چمران، محمود رجبی، علی تاجرنیا، احمد حکیمی‌پور، عباس سلیمی‌نمین، اقبال شاکری و علی صوفی را در خود جای داده است؛ همچنین آخرین گفت‌وگوی منتشرنشده از مرحوم محمدنبی حبیبی نیز در این پرونده خواندنی است.

عنوان سرمقالۀ این شماره، «سکوت در ناکارآمدی؛ تضییع حق مردم» است که توسط «امیرابراهیم رسولی» مدیرمسئول این ماهنامه نگارش شده است.

در مبارزه با فساد خیلی موفق نبوده‌ایم

* دیدگاه‌های «محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس»، «محمد دهقان، نایب‌رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی»، «حمیدرضا فولادگر، رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی»، «داود محمدی، رئیس کمیسیون اصل نود» در کنار نظرات ۳ تن از فعالین سیاسی کشور، محتوا‌هایی است که در پروندۀ «فسادستیزی لاک‌پشتی» منتشر شده است و به بررسی عملکرد دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی پرداخته است. گفتنی است عکس جلد این شماره از ماهنامۀ «نماینده» نیز از متن گفت‌وگوی «محمدرضا عارف» در همین پرونده با عنوان «ما در مبارزه با فساد خیلی موفق نبوده‌ایم» انتخاب شده است.

* «نماینده» در پرونده‌ای به بررسی لایحۀ بودجۀ سال ۹۸ کل کشور پرداخته و در گفتگو با «پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی»، «مفتح، سخنگوی کمیسیون تلفیق»، «قوامی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه»، «حسن‌نژاد، عضو کمیسیون اقتصادی»، «شکری، عضو کمیسیون اقتصادی» و «سیدمحمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه» رویکرد مجلس و دولت در تصویب شاخص‌های مهم اقتصادی بودجۀ سالانه را به نقد و بررسی گذاشته است.

* استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی که مدتی است توسط نمایندگان دورۀ دهم مجلس مطرح شده، موضوع پروندۀ دیگری است که در شماره نود و یکم «نماینده» منتشر شده است.

پرسش «زهر یا نوشدارو؟» عنوان این پرونده است و در آن با «کاظمی، نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی»، «طاهرخانی، عضو کمیسیون حقوقی»، «رضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی»، «رحیمی‌جهان‌آبادی، عضو فراکسیون اهل سنت»، «عبدالرضا مصری، عضو فراکسیون نمایندگان ولایی» و «رمضانعلی سبحانی‌فر، عضو فراکسیون امید» گفتگو شده است.

یادداشتی از «دکتر سیدمحمود کاشانی، استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی» نیز در این پرونده منتشر شده است که به بررسی پیشینه و تبعات استانی شدن انتخابات پرداخته است.

* در هر شماره از ماهنامۀ «نماینده» دوره‌های مختلف مجلس پس از انقلاب به اختصار بررسی می‌شود. پس از بررسی مجالس اول تا پنجم در شماره‌های پیشین، در این شماره نیز وقایع مهم مجلس ششم موردبررسی قرار گرفت است. «حمیدرضا حاجی‌بابایی»، «حسین نوش‌آبادی» و «مهدی آیتی» به‌عنوان نمایندگان حاضر در مجلس ششم در گفتگو با «نماینده» به بیان روایت خود از برخی اتفاقات پرداخته‌اند. همچنین گزارش‌هایی دربارۀ «نامۀ موسوم به جام زهر»، «تحصن و اعتصاب غذا در مجلس ششم»، «تلاش نمایندگان برای تقابل با نهاد‌های انقلاب»، «مرور فعالیت تعدادی از نمایندگان فراری مجلس ششم در خارج از کشور» و «دیدگاه‌های نمایندگان این مجلس دربارۀ عملکرد خود» بخش دیگری است که این پرونده را خواندنی کرده است.

* حضور نمایندگان مجلس در شبکه‌های اجتماعی موضوع دیگری است که «نماینده» در قالب پرونده‌ای به بررسی آسیب‌های استفادۀ ناصحیح از آن پرداخته است. «سیداحسان قاضی‌زاده‌هاشمی، رئیس فراکسیون فضای مجازی»، «محمدجواد جمالی، سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان»، «سیدحسین نقوی‌حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی»، «اللهیار ملکشاهی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی»، «بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس» و «رضا تقی‌پور، عضو شورای عالی فضای مجازی» در این زمینه با «نماینده» گفتگو کرده‌اند.

* یکی از معاهده‌های بین‌المللی مهم که لایحۀ پیوستن به آن توسط دولت تقدیم مجلس شده «توافق آب و هوایی پاریس» است. این لایحه پیش‌تر به تصویب مجلس رسیده و مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته است؛ این اختلاف‌نظر موجب به تعویق افتادن رسیدگی به آن در مجلس شده و به‌تازگی ۲ عضو کابینه خواستار رسیدگی به آن در مجلس شده‌اند.

ماهنامه «نماینده» در شمارۀ نود و یکم خود در گفتگو با «احمدعلی کیخا، رئیس کمیسیون کشاورزی»، «جبار کوچکی‌نژاد، سخنگوی فراکسیون محیط‌زیست»، «شمس‌الله شریعت‌نژاد، رئیس کمیتۀ محیط‌زیست مجلس»، «علی ابراهیمی، عضو کمیسیون کشاورزی» و «ابوالفضل ظهره‌وند، کارشناس مسائل سیاسی» به بررسی این لایحه و تبعات پیوستن به آن پرداخته است.

* همانند سایر شماره‌های «نماینده» پرونده‌ای نیز به بررسی مشکلات حوزه‌های انتخابیه اختصاص یافته و با عنوان «من‌های پایتخت» منتشر شده است.

* «حوالی اخبار» عنوان پروندۀ دیگری از «نماینده» است که علاوه بر مرور اتفاقات مهم چند هفتۀ اخیر مجلس، در آن به بررسی و تشریح برخی موضوعات متنوع در دستور کار کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مجلس شورای اسلامی پرداخته شده است.

* «قاب متفاوت» بخش ثابت ماهنامۀ «نماینده» است که در این شماره به انتشار سبک زندگی «محمد سرشار، مدیر شبکۀ کودک سیما» پرداخته است. این گفت‌وگوی صمیمی و جذاب در صفحات پایانی شماره ۹۱ ماهنامۀ «نماینده» منتشر شده است.

منبع:ماهنامه نماینده

انتهای پیام/

نود و یکمین شمارۀ «نماینده» منتشر شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
م
۰۸:۲۴ ۰۷ اسفند ۱۳۹۷
عجب خیلی دور فهمیدی جناب عارف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۰۷ اسفند ۱۳۹۷
متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۸ اسفند ۱۳۹۷
برای چی متاسفی ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۸ ۰۷ اسفند ۱۳۹۷
ای داد وبیداد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۰۶ اسفند ۱۳۹۷
جای تاسفه واقعا
آخرین اخبار