به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدعلی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در نامهای به رؤسای سازمانهای جهاد کشاورزی استانهای گلستان، زنجان، کرمانشاه، همدان، لرستان، ایلام، اصفهان، کردستان، قزوین، اردبیل، آذربایجان شرقی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان و آذربایجان غربی اظهار کرد: در بهار امسال به دلیل وقوع مسمومیتهای ناشی از برداشت و مصرف قارچهای وحشی از عرصههای مرتعی و جنگلی کشور برای جمعی از هموطنان در تعدادی از استان ها، مشکلات متعددی ایجاد شد و یکی از عواملی که میتوانست تا حدودی از وقوع این مسمومیتها و مرگ برخی از هموطنان پیشگیری کنند، اطلاع رسانی و ارائه هشدارهای لازم به مصرف کنندگان در خصوص خطر مصرف این گونه قارچهای وحشی (سمی) بود.
وی افزود: وقوع این مسمومیت ها، موجب ایجاد تردید در مصرف کنندگان در خصوص مصرف قارچهای خوراکی پرورش شد و این امر موجب افت قیمت و کاهش فروش قارچهای خوراکی پرورشی و ضرر و زیان برای تولیدکنندگان قارچ خوراکی شد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: به منظور پیشگیری از وقوع مجدد این حادثه ناگوار در سال ۹۸ و سالهای آتی و پیش بینی تهمیدات و اقدامات اجرایی لازم با هماهنگی سازمانها و دستگاههای اجرایی مرتبط، برنامه اجرایی «پیشگیری از وقوع مسمومیتهای ناشی از قارچهای وحشی در استانهای هدف» با تشکیل یک کارگروه مشترک در این معاونت، تدوین شد.
بیشتر بخوانید: دغدغه مردم با برچسب های جدید روی قارچ خوراکی به پایان می رسد
طهماسبی ادامه داد: با توجه به هماهنگیها و مکاتبات به عمل آمده با دفتر امور مراتع و دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، لزوم برنامه ریزی فعالیتهای آموزشی و ترویجی برای اجرایی شدن برنامه مذکور طی نامه شماره ۳۸۶۵۲/۱۳/۹۷ مورخ ۲۹/۱۱/۹۷ دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها به ادارات منابع طبیعی استانها اعلام شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با عنایت به اهمیت موضوع و مطابق برنامه اجرایی مذکور، ضروری است کارگروه ویژه پیشگیری از وقوع مسمومیتهای قارچهای وحشی بویژه با هماهنگی و مساعدت استانداریها تشکیل شود.
انتهای پیام/