به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست کردستان اظهار داشت: از ابتدای امسال تا پایان شهریور ۱۳ گونه جانوری اعم از پستاندار، خزنده و پرنده به دلایل مختلفی همچون تصادف و برقگرفتگی تلف شدند.
حیدر ویسی با اشاره به اینکه از این ۱۳ گونه تلف شده، پنج گونه پستاندار، یک گونه خزنده و هفت گونه هم پرنده بودند، اضافه کرد: بیشتر پستانداران تلف شده شامل کفتار، گرگ، خوک و روباه بوده است.
او بیشترین آمار تلفات این جانداران را مربوط به تصادفات جادهای اعلام کرد و یادآور شد: این ۱۳ گونه شامل ۲۲ جاندار بوده که توسط همکاران محیط زیست در شهرستانهای مختلف استان شناسایی و مشاهده شده است.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست کردستان گفت: از آنجا که همکاران این ادارهکل قادر به جمعآوری و مشاهده تمامی موارد تلفات حیات وحش نیستند بیشک آمار جانداران تلف شده بیشتر از این تعداد اعلام شده است.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفردترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونههای جانوری و گیاهی قرار داده است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتار استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد و جنگلهای این استان که جزو جنگلهای زاگرس شمالی هستند در طول بیش از پنج هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ حفاظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، قابلیتهای اکوتوریستی و ارزشهای زیست محیطی دارای اهمیت منحصر به فردی هستند.
انتهای پیام/ز