براری گفت: در حوزه فضایی باید وابستگی برنامه فضایی به بودجه دولتی را به حداقل برسانیم و مشتری‌های بالقوه بخش خصوصی را تشویق کنیم تا به شکل جدی تری به عرصه فضایی کشور ورود کنند.
 
اعلام آمادگی ۱۵ شرکت برای دریافت مجوز اپراتور‌های ماهواره‌های مخابراتی/ وابستگی برنامه فضایی به بودجه دولتی را باید به حداقل برسانیمبه گزارش  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران در کارگروه ارتباطات و خدمات ماهواره‌ای دبیرخانه شورای عالی فضایی اظهار کرد: با پرتاب ماهواره امید در سال ۸۷ به عنوان نهمین کشور به چرخه کامل فناوری فضایی دست پیدا کردیم و در حال حاضر نیز، تنها ۱۱ کشور به این چرخه دست پیدا کرده‌اند.

وی افزود: در برنامه ۱۰ ساله دوم که از سال ۹۵ آغاز شده است و تا سال ۱۴۰۴ ادامه پیدا می‌کند، برنامه‌ای را تدوین کرده‌ایم که دارای هفت سرفصل اصلی ماهواره‌های سنجش از دور، ماهواره‌های مخابراتی، موقعیت یابی و ناوبری، نجوم و اکتشافات فضایی، ماهواره بر، آزمایشگاه‌ها و زیرساخت‌ها و سامانه‌های ترکیبی است.

براری ادامه داد: بازار فضایی در کنار بازار‌های دیگری مثل: (IOT) می‌تواند دستاورد‌های بهتری را به همراه داشته باشد و تا سال ۲۰۲۰ در حوزه حمل و نقل و انرژی این فناوری فراگیر می‌شود.

رئیس سازمان فضایی کشور تصریح کرد: در حوزه فضایی باید وابستگی برنامه فضایی به بودجه دولتی را به حداقل برسانیم و مشتری‌های بالقوه بخش خصوصی را تشویق کنیم تا به شکل جدی تری به عرصه فضایی کشور ورود کنند.

سهم ۹۰ درصدی حمل و نقل دریایی در ترانزیت واردات و صادرات ایران

وی همچنین بیان کرد: بالای ۹۰ درصد ترانزیت واردات و صادرات کشور توسط حمل و نقل دریایی است و ما باید سهم خود را در خدمات ارتباطی این حوزه افزایش دهیم.

براری اظهار کرد: در ۶ ماه گذشته با حمایت سازمان تنظیم مقررات و تصویب پروانه اپراتور ماهواره‌های مخابراتی، فرصتی ایجاد شده که آن گروه از شرکت‌های خصوصی که دارای شرایط بهره برداری از این امکانات باشند، با مراجعه به سازمان فضایی از این ظرفیت بهره برداری کنند؛ در این راستا، حدود ۱۵ شرکت برای دریافت مجوز اپراتور‌های ماهواره‌های مخابراتی اعلام آمادگی کرده اند و کنسرسیوم‌هایی در این زمینه نیز شکل گرفته است.

ویژگی ممتاز ایران برای شکل گیری بازار چهارصد میلیون نفری فضایی

وی در پایان یادآوری کرد: یکی از ویژگی‌های ممتاز کشور ما هم مرزی با چهارده کشور دیگر است که می‌تواند بستری را برای شکل گیری یک بازار چهارصد میلیون نفری در عرصه فضایی ایجاد کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.