به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید سهیلی کارگردان و تهیه کننده فیلم سینمایی «ژن خوک» که قرار بود درباره دلیل راه نیافتن این فیلم به بخش مسابقه سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر و ارتباط آن با نتخاب او به عنوان داور بخش «نگاه نو» توضیح داد: از ابتدا دوست نداشتم فیلمم را به جشنواره برسانم و دلیل آن تجربه سالهای گذشته بود که فیلمهایی که در جشنواره داشتم با مشکلاتی مواجه و باعث دردسرم شده بود.
وی افزود: در سالهای گذشته بسیاری از سکانس و پلانهای فیلم هایم به دلیل حضور در جشنواره فجر دچار مشکلاتی میشد و به همین دلیل برای حضور در این دوره از جشنواره راغب نبودم پس زمانی که به من خبر دادند «ژن خوک» برای حضور در جشنواره ملی فیلم فجر انتخاب نشده است برایم ناراحت کننده نبود.
او با اشاره به اینکه حق عوامل فیلم است که دیده شوند، اذعان کرد: به احترام عوامل، فیلم را به جشنواره دادم و دلیل دیگری که «ژن خوک» را به جشنواره رساندم این بود که اعلام شد کسانی که فیلم هایشان را از جشنواره بیرون بکشند و انصراف بدهند در اکران با مشکل مواجه میشوند پس میخواستم هیچ بهانهای برای اکران فیلمم دست کسی ندهم، از طرفی هیچ گلهای از هیات انتخاب بابت انتخاب نشدن «ژن خوک» برای بخش مسابقه ندارم.
سهیلی اضافه کرد: هیات انتخاب نمیتواند داوری دقیقی نسبت به فیلمی که ۴۵ دقیقه آن در حد راف کات است و بدون صداگذای و موسیقی به جشنواره ارائه شده داشته باشد و به این دلیل حق داشتند «ژن خوک» را انتخاب نکنند، چون مراحل فنی آن کامل نبود و در عین حال نمیدانستند پایان فیلم چه میشود. در هرصورت انتخاب نشدن فیلم خبر خوبی بود و ان شاالله در اکران عمومی مردم فیلم را میبینند و «ژن خوک» با اتفاقات خوبی در اکران مواجه خواهد شد.
بیشتر بخوانید:گفتگو با یک ژن خوب فراری از رانت پدر/شاید در آینده درباره نام مستعارم صحبت کنم!
وی به تجربیات تلخ گذشته با حضور در جشنوارههای فیلم فجر در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: سعید سهیلی مارگزیده است و جشنواره همیشه ماری بوده که فیلم هایش را گزیده است. «گشت ارشاد» و «گشت ۲» با حضور در جشنواره با اتفاقات خوبی مواجه نشدند و به دلیل حساسیتهای بی جا و بی اندازه نسبت به این فیلم ها، ترسیدم این اتفاقات گریبانگیر «ژن خوک» هم بشود و ترجیح دادم فیلم را برای اکران عمومی آماده کنم.
کارگردان «گشت ارشاد» درباره نام حساسیت برانگیز «ژن خوک» توضیح داد: من زمانی که فیلم میسازم، میجنگم یعنی فیلم ساختن را برای خودم جنگیدن تعریف میکنم. لحظه به لحظه ساخت فیلم هایم در حال مبارزه و چالش هستنم و از همان ابتدا برای نام فیلم، پروانه ساخت، پروانه نمایش آن میجنگم و در نهایت مادر همه این جنگها اکران است که برای آن هم مبارزه خواهم کرد.
او ادامه داد: هیچ فیلمی نبوده که بسازم و برای اسم آن نجنگیده باشم و این شامل فیلمهای «شب برهنه»، «گشت ارشاد»، «گشت ۲» و «ژن خوک» میشود. معتقدم فیلم فرزند فیلمساز است و حق دارد که نام فرزندش را خودش انتخاب کند و هیچ دلیلی نمیبینیم که محصولی را بسازم و دیگران برای آن نام انتخاب کنند. نام «ژن خوک» حساسیت برانگیز است، ولی کاملا مرتبط با موضوع آن است. زمانی که سراغ نامهای حساسیت برانگیز میروید با چالشهای مختلفی روبرو میشوید که باید برای آن هم بجنگید که برای اسم این فیلم هم مانند سایر کارهای قبلیم بارها و بارها جنگیدم تا بتوانم آن را حفظ کنم.
کارگردان «شب برهنه» در پاسخ به اینکه با توجه به واکنشهای مختلف پیرامون نام «ژن خوب» و واکنشهای مختلف مرتبط با آن در این فیلم هم موضوع ژنهای خوب به چالش کشیده شده است؟ توضیح داد: زمانی که نام فیلم را «ژن خوک» میگذارید نمیتوان بی ربط به آن فیلم بسازید، قطعا در کشورمان بسیار ژنهای خوب داریم که سر تعظیم در مقابلشان فرود میآورم؛ کسانی که نام پدرشان را پرآوازه و پرافتخار کردند و حرمت آن پدر و آن ژن را حفظ کردند، اما عدهای هم بوده و هستند که از این ژن سواستفاده و کارهایی کردند که نباید میکردند و لطمههایی به نام پدر و نام خانوادگیشان زدند که باید آنها را در سینما رسوا کرد.
او ادامه داد: «ژن خوک» رسوا کردن پلیدیها و زشتی هاست. زمانی که در این مملکت عدهای به معنای واقعی ژن خوب هستند و هیچ استفادهای از نام پدر نمیکنند و با استعداد، توان و پتانسیل خود زندگی میکنند، باید آن عدهای را که از این نام سواستفاده میکنند رسوا کرد و سینما یکی از فضاهایی است که باید این زشتیها را در آن به نمایش گذاشت.
سهیلی درباره اکران «ژن خوک» در نوروز ۹۸با توجه به موفقیت فیلم قبلی او «گشت۲» در نوروز ۹۶ که یکی از پرفروشترین فیلمهای آن ایام بوده است، گفت: من ۱۷ فیلم ساخته ام و غیر از یک فیلمم که «گشت۲» بوده بقیه فیلم هایم در بدترین فصلها که تماشاگر به سینما نمیرود اکران شده است.
کارگردان «چارچنگولی» با اشاره به مضمون تلخ فیلمش اذعان کرد: انتظار دارم فیلم «ژن خوک» هم با توجه به اینکه فیلمی به شدت اعتراضی، عصیانگر، پرخاشگر و تلخ است در ایام عید اکران شود و با مخاطب ارتباط برقرار کند. من این بار فیلمی تلخ و عصیانگر ساخته ام که اگر تماشاگر به سالن سینما رفت و خندید من مقصر نیستم. امیدوارم در ایام عید نوروز با توجه به اینکه جشن ایرانیان است تماشاگر ضمن اینکه از دیدن این فیلم شاد میشود، تلخیهای آن را هم درک کند.
سهیلی در پایان عنوان کرد: معتقدم «ژن خوک» مانند یک پسته است که یک هسته و پوسته دارد؛ پوستهای شاد و طنز و هستهای به شدت تلخ. فکر میکنم این فیلم با توجه به قصه اش که برای اولین بار سراغ ژنهای برتر رفته، دغدغه مردم است و در اکران نوروز مورد استقبال مخاطبان واقع میشود.
منبع:صبا
انتهای پیام/