به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مهرناز خیراندیش مدیر کل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه وضعیت تجویز و مصرف دارو در تمامی کشورها از مسائل حائز اهمیت به شمار میرود، اظهار کرد: در کشورهای مختلف بررسیهای مقایسهای درمورد میزان مصرف دارو صورت میگیرد تا تجویز و مصرف غیر منطقی شناسایی و موارد لازم لحاظ شود.
وی افزود: برای اندازه گیری مصرف دارو شاخصهای استانداردی معرفی شده اند تا با استفاده از آنها مصرف داروها در کشورهای مختلف قابل اندازه گیری و مقایسه میباشد. متداولترین آنها، «شاخص دوز تعریف شده روزانه» است.
مدیر کل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو با تاکید براینکه میزان مصرف دارو در هر کشوری با استفاده از این شاخص، قابلیت مقایسه با سایر کشورها را ایجاد میکند، عنوان کرد: در ایران نیز َآمارنامه فروش دارویی سالهاست منتشر میشود که میزان فروش دارو در داروخانهها را نشان میدهد و سامانه پایش مصرف دارو نیز میزان مصرف دارو در کشور را مشخص میکند.
وی خاطرنشان کرد: این سامانه اطلاعات دارویی موجود در نسخ را به تفکیک استان، دانشگاه، داروخانه، پزشک و نوع تخصص را دارا است.
خیراندایش با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد دارو در کشور با نسخه عرضه میشود، گفت: کمتر از ۲۰ درصد دارو به صورت آزاد به فروش میرود و در نتیجه با راه اندازی این سامانه میتوان اظهار کرد که اطلاعات صحیحی از تجویز و مصرف دارو در کشور قابل پایش خواهد بود.
به گفته وی این سامانه کمک میکند با بینش صحیحی از میزان مصرف دارو در کشور، برنامه ریزیهای مناسبی براساس شواهد موجود برای ارتقای تجویز و مصرف منطقی دارو انجام دهیم.
انتهای پیام/