به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کیپلا (کدو پلو) یکی از غذاهای سنتی شهرستان آمل و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، اسیدفولیک، روی (زینک)، گوگرد، سولفور، فولات، سلنیوم، فیبر، اسیدآمینه تریپتوفان و ... است.
برای بررسی خواص کیپلای آمل و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص کیپلای آمل گفت: این غذا خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و موجب رفع عفونتهای بدن میشود.
وی افزود: مصرف کیپلای آمل برای افرادی که دوره نقاهت بیماری را میگذرانند بسیار مفید و اثربخش است.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای کنترل کلسترول خون/ این خوراک سلامت دندانهایتان را تضمین میکند
عظمایی بیان کرد: فیبر بالا در این غذا موجب عملکرد بهتر رودهها، تقویت دستگاه گوارش و رفع یبوست میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: از دیگر خواص کیپلای آمل میتوان به تقویت بینایی و کنترل قند، فشار و چربی خون اشاره کرد.
عظمایی بیان کرد: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید و سودمند است.
وی گفت: کیپلای آمل به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: این غذا خاصیت نشاطآوری دارد و موجب پیشگیری از استرس، اضطراب و افسردگی میشود.
عظمایی افزود: کیپلای آمل به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها، مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: سلامت چشمانتان را با این غذای لذیذ تضمین کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: کیپلای آمل دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است و باعث تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود؛ همچنین از پیری زودرس جلوگیری میکند.
وی بیان کرد: مصرف این غذا موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.
عظمایی گفت: کیپلای آمل را میتوان جزو غذاهای رژیم لاغری محسوب کرد، زیرا باعث چربیسوزی، لاغری و تناسب اندام میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
-کدوی خرد شده ۳۰۰-۲۰۰ گرم
-سیر ۵-۴ حبه
-پیاز متوسط ۲ عدد
-سینه مرغ یک عدد
-آب یک لیوان
-نمک، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-برای تهیه این غذا ابتدا سینه مرغ را خرد میکنیم و با روغن کنجد یا دنبه کمی تفت میدهیم.
-نمک و زردچوبه را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-سپس یک لیوان آب به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بپزد تا آب آن بخار شود.
-پیاز و سیر را نگینی خرد میکنیم و در روغن تفت میدهیم.
-کدو را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-سپس زردچوبه و دارچین را اضافه میکنیم.
-در انتها مرغ را به کدو اضافه کرده و حرارت را متعادل میکنیم.
-صبر میکنیم تا غذا کامل بپزد و جابیفتد.
-این غذا همراه برنج یا نان سنگک تازه و سبزی میل میشود.
انتهای پیام/