به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ساسان شرقی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه همایش چاقی گفت: در سال ۲۰۰۵ پیشبینی میشد تا سال ۲۰۲۵ تعداد بیماران دیابتی ۲ برابر شود، اما متاسفانه این اتفاق در سال ۲۰۱۱ رخ داد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افزایش دیابت در همه جای دنیا رو به افزایش است و ایران نیز از این امر مستثنی نیست. در ایران شیوع دیابت در سال ۲۰۰۵ زیر ۵ درصد بود و حالا آمارمان حدود ۱۰ درصد است.
این فوق تخصص غدد گفت: این آمار لجام گسیخته هزینه زیادی به جامعه و خانواده تحمیل میکند و عمده علت آن نیز افزایش غربی شدن شیوه زندگی، بی تحرکی، استفاده غیرمعقول از ابزارهای تمدن و رفتار اشتباه تغذیهای است.
چاقی از مهمترین فاکتورهای ابتلا به دیابت نوع ۲
دبیر همایش چاقی با بیان اینکه چاقی یکی از مهمترین فاکتورهای ابتلا به دیابت نوع ۲ است، عنوان کرد: بیش از ۲۳ تا ۲۵ درصد مردم ایران چاق هستند؛ اگر شاخص توده بدنی مساوی یا بالاتر از ۳۰ باشد، فرد چاق است.
علی ناصر مستوفی گفت: بیش از ۶۰ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند در حالیکه استاندارد جهانی این عدد حدود ۱۳ درصد است.
دبیر همایش چاقی افزود: در مطالعاتی که در کشور انجام شده چاقی در کودکان و نوجوانان نیز به شدت رو به افزایش است که علت آن نحوه زندگی و نحوه تغذیه است.
مستوفی با تاکید بر اینکه چاقی میتوانند سبب بیماریهای قلبی عروقی، افزایش فشار خون، چربی خون و برخی سرطانها باشد، گفت: اگر کسی با تغییر شیوه زندگی و تغذیه صحیح، ورزش و تحرک نتواند وزن خود را متعادل کند باید به پزشک مراجعه کند تا با داروهای استاندارد کاهش وزن داشته باشد.
وی با گلایه از کسانی که از داروهای تبلیغی در ماهوارهها و مجلات زرد برای کم کردن وزن استفاده میکنند، افزود: این افراد بدانند دارویی که مورد تایید سازمان غذا و داروی کشور نباشد بیش از فایده میتواند ضرر داشته باشد؛ بنابراین بهتر است تنها از داروهایی که پزشک معتبر تجویز میکند، استفاده شود.
انتهای پیام/