علی محتشمی متخصص اطفال در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بسیاری از والدین برای آرام کردن دل درد نوزاد از آب قند استفاده میکنند؛ کاری اشتباه که هیچ جایگاهی در تغذیه نوزاد ندارد.
این متخصص اطفال بیان کرد: ممکن است شیرخوار با مقایسه شیرینی شیرمادر و شیرینی آب قند، نهایتاً آب قند را ترجیح داده و از خوردن شیرمادر خودداری کند، در این حالت نوزاد دیگر با میل و رغبت شیر مادرش را نخواهد خورد.
بیشتر بخوانید: تغذیه کودک بعد از یکسالگی؛ چگونه فرزندمان را به غذا خوردن عادت دهیم؟
محتشمی ادامه داد: از آنجایی که بهطور معمول آب قند با شیشه و پستانک به شیرخوار داده میشود نوزاد بین انتخاب سرپستانک و پستان مادر سردرگم شده و ممکن است از این پس از مکیدن سینه امتناع کند؛ در کنار این مورد باید بدانید که ماده شیرین موجود در قند با تبدیل به آب و گازکربنیک در دستگاه هاضمه شیرخوار نفخ شکم نوزاد را افزایش خواهد داد؛ از این رو برخلاف تصور مادران که به هنگام دل درد شیرخوار به او آب قند یا نبات میدهند، این ماده باعث ازدیاد نفخ و تشدید دل درد دلبندتان میشود.
وی افزود: آب قند به دلیل شیرینی، اشتهای شیرخوار را کم کرده و رغبتی برای خوردن شیرمادر باقی نخواهد گذاشت؛ همچنین آب قند غلیظ باعث میشود شیرخوار در قسمت سرین و پاها به علت اسیدی شدن مدفوع دچار سوختگی شود.
بیشتر بخوانید: رشد قدی کودکان با تغذیه سالم/ والدین مراقب تغذیه کودکانشان باشند
این متخصص اطفال تشریح کرد: استفاده مکرر و طولانی مدت از آب قند باعث میشود لبها و گونههای شیرخوار برجسته و پف آلود و در اصطلاح به حالتی که (کودک شکری یا قندی) معروف است، تبدیل شود که نه تنها دلیل سلامت او نیست بلکه نشان از سوء تغذیه شیرخوار دارد.
محتشمی یادآوری کرد: بهطور معمول مقدار آب قندی که به شیرخوار داده میشود از نظر حجم مایع زیاد است و این حجم زیاد معده کوچک او را پر میکند از این رو دیگر جایی برای تغذیه صحیح با شیرمادر نخواهد گذاشت، در یک بررسی مشخص شد شیرخوارانی که فقط شیرمادر میخوردند اضافه وزنی بهتر از شیرخوارانی بود که همراه شیرمادر به آنان آب قند نیز میدادند، بنابراین تصور نمیشود هیچ مادری، دیگر دلیل قانع کنندهای برای دادن آب قند به شیرخوارش داشته باشد.
انتهای پیام/