یک متخصص داخلی گفت: زمانی که فرد شروع به ترک سیگار می‌کند اکسیژن به بافت‌های بدن راحت‌تر می‌رسد و نوک انگشتان گرم‌تر می‌شود.

علی ارغوانی متخصص داخلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: زمانی که فرد شروع به ترک سیگار می‌کند اتفاقات مثبتی در بدن او رخ می‌دهد که این اتفاقات را بررسی می‌کنیم، پس از گذشت ۶ ساعت از ترک سیگار قلب با آرامش بهتری کار می‌کند و فشار از روی قلب و فشارخون کم می‌شود؛ پس از گذشت ۲۴ ساعت از کشیدن آخرین سیگار، همه نیکوتین موجود در خون خارج و مونوکسیدکرین خون کم می‌شود.

وی بیان کرد: زمانی که فرد شروع به ترک سیگار می‌کند اکسیژن به بافت‌های بدن راحت‌تر می‌رسد و نوک انگشتان گرم‌تر می‌شود؛ در اولین هفته پس از ترک سیگار حس بویایی و چشایی بهتر می‌شود و شُش خود را بازسازی می‌کند و سطح مواد آنتی اکسیدانی در خون افزایش می‌یابد.


بیشتر بخوانید: ۶ گام طلایی تا رسیدن به سلامتی بعد از ترک سیگار + اینفوگرافی


ترک سیگار چه فوایدی برای بدن دارد؟

ترک سیگار، کارکرد ریه‌ها را بهتر می‌کند

این متخصص داخلی با اشاره به اینکه با ترک سیگار کارکرد ریه‌ها بهتر می‌شود، گفت: با ترک سیگار قدرت انتقال مواد مغذی از خون به بافت‌های بدنی بهتر می‌شود و توان سیستم ایمنی بدن فرد برای مبارزه با انواع و اقسام باکتری‌ها افزایش می‌یابد؛ غلظت و چسبندگی خون در رگ‌ها کم می‌شود و گردش خون بهتر جریان دارد.

ارغوانی با تاکید بر اینکه با ترک سیگار مشکل تنگی نفس در فرد بهتر می‌شود، گفت: پس از گذشت ۶ ماه از ترک سیگار ریه بهتر از قبل کار می‌کند و خلط بسیار کم می‌شود و احساس استرس کمتری دارد؛ پس از گذشت یک سال از ترک سیگار ریه فرد بهتر از گذشته کار می‌کند و دیگر احساس تنگی نفس ندارد و می‌تواند به راحتی نفس می‌کشد.

وی با اشاره به اینکه پس از گذشت ۲ تا ۵ سال پس از ترک سیگار ریسک حملات قلبی به ویژه در مردان به شدت کاهش می‌یابد، ادامه داد: خانم‌هایی که در گذشته سیگار می‌کشیدند پس از گذشت پنج سال از ترک، ریسک ابتلا به سرطان رحم به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

ترک سیگار چه فوایدی برای بدن دارد؟


بیشتر بخوانید: بهترین روش‌های ترک سیگار


علائم مثبت ترک سیگار تا ۱۵ سال بعد از ترک

این متخصص داخلی اظهار کرد: پس از گذشت ۱۰ سال از ترک سیگار ریسک ابتلا به سرطان ریه کم می‌شود و در نهایت پس از گذشت ۱۵ سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به حمله قلبی و سکته به شدت کاهش می‌یابد؛ باید گفت اگر فرد زیر ۴۰ سالگی اقدام به ترک سیگار کند، اتفاقات مثبتی برای وی رقم خواهد خورد  و هر چه از ۴۰ سالگی بگذرد رسیدن به این مراحل سخت‌تر است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبارسلامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
سیگار بدچیزیه من بارها تلاش کردم نشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
هر گونه اعتیاد باید از ذهن شخص بیرون برود . سم زدایی کار 24 ساعت است . چه در مورد سیگار چه در مورد مواد . محیط اطراف و شرایط فیزیکی بدن و تغذیه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
فقر مالی عامل اصلی ترک سیگار است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۴ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
من بلدم سیگار را ترک کنم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
سیگار به اندازه ی فقر و اضظراب و استرس گرانی باعث مرگ نمیشه فشار اقتصادی بزرگترین عامل سرطان و بیماریهای لا علاج است اما همه از ان غافلند؟
Iran (Islamic Republic of)
شهریار
۱۰:۴۴ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
ترک سيگار انگیزه غیر مادی میخواد
من ده سال سيگار کشیدم و به روزی سه پاکت هم رسید
خیلی با انگیزه های مادی ترکش کردم ولي نشد، حتی دو بار تا شش ماه ترک کردم. ولي وقتی پسرم به دنیا امد به خودم گفتم مگه میشه خودم سيگار بکشم و به بچه ام بگم نکش
با این تفکر با خودم عهد کردم روز تولد یکسا لگی پسرم سيگار را ترک کنم سی سالم بود در اوج جوانی و غرور و پول هم داشتم،
بله ترکش کردم و الان که جشن تولد پسرم را میگیرم به یاد این میافتم که جشن تولد دوباره خودم هم هست که یکسا ل از پسرم جوانترم، اون بیست و چهار سالشه و من که پدرشم بیست و سه سالمه.
Netherlands
یوسف
۰۹:۳۷ ۱۳ اسفند ۱۳۹۷
من بعنوان یک سیگاری سابق (۱۰ سال میکشیدم الان ۲۷ سالمه) بعد از ۱۰۰۰ بار ترک ناموفق تونستم ترک کنم بیش از سه ماهه دوستانی که میخوان ترک ورزش بدنسازی رو شروع کنند... بهترین کاری که هر آدم سیگاری میتونه در حق خودش انجام بده ترک سبگار هست...چون به چیزایی جدیدی فک میکنید
آخرین اخبار