به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، محمد ابراهیم الهی تبار معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمانشاه با ارائه گزارشی از روند اقدامات حوزههای امنیتی، سیاسی واجتماعی در استان تاکید کرد: مجموعه شاخصهای اجتماعی، امنیتی و اقتصادی گویای حرکت استان در روند توسعه و توقف آسیبها بوده است.
محمد ابراهیم الهی تبار در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان با بیان اینکه نگاه مجموعه مدیریت استان، نقش آفرینی رسانهها در توسعه بوده و همواره از نقد استقبال نموده ایم گفت:رسانهها اگر فعال نباشند نمیتوان از جامعه انتظار پویایی و تحرک را داشت. ضروری است که سمت و سوی فضای استان با اراده جمعی به سمت توسعه حرکت داده شود. میطلبد که رسانهها در هر حرکتی ابتدا همخوانی آن با منافع و مصالح استان را بسنجند و این مهمی است که توجه همه اقشار را میخواهد.
وی بیان کرد: سال ۹۷، مصادف با ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی و تلاش متقابلانه دشمن بود. سالی بود که نام سلطه به دنبال منافع خود علیه نظام اسلامی تلاش گستردهای در سه حوزه فشار و تحریم اقتصادی، جنگ روانی و تلاش برای ایجاد ناآرامیها انجام داد. در این سال آمریکا از برجام خارج شد. با وجود این، مردم ایران توانستند بر مشکلات فائق شوند و وعدههای تابستان داغ، آغاز تحریمها با ۱۳ آبان، اول ژانویه و تلخ کردن طعم شیرین چهل سالگی انقلاب هیچ کدام تحقق نیافت.
الهی تبار ادامه داد:حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، دو پیام مهم را در درون و بیرون به همراه داشت. پیام مردم به درون، انسجام و استمرار حمایت از مسئولان و دولت به عنوان خط مقدم جبهه نبرد با تحریمهای دشمن بود. پیام به بیرون نیز ایستادگی و تداوم وفاداری به نظام و انقلاب اسلامی بود.
وی بیان کرد:سال ۹۷ در استان کرمانشاه در حالی شروع شد که دولت درگیر مساله مهم زلزله بود. به ازعان مسئولان و کارشناسان، مدیریت ارشد استان توانست کارنامه قابل قبولی را ارائه کند. هر چند که بازسازیها ادامه داشته و قرار بر این است که تا خرداد ماه سال آینده کار بازسازی در روستاها به پایان برسد و در شهرها نیز پایان سال ۹۸ موعد گذاشته شده است. در حال حاضر ۲۵ هزار واحد بازسازی شده و بیش از ۶۱ هزار واحد مرمت شده اند.
وی گفت: در زلزله کرمانشاه، علیرغم رویداد این حادثه در مناطق مرزی و همسایگی استان با استانهای آلوده کشور همسایه، با اشراف اطلاعاتی که در منطقه و حضور موثر نیروهای نظامی و امنیتی ما کمترین معضل را شاهد بودیم. در حوزه وقوع جرائم نیز علیرغم تخریب ۱۰۴ واحد و فراهم شدن زمینه برای افزایش جرائم، با تدابیر و حضور موثر همه نیروها توانستیم منطقه را کنترل کنیم ودر سایر شاخصهای امنیتی نیز توانستیم سربلند بیرون بیاییم. نیروهای امنیتی همچنین توانستند مانع از حرکات ایذایی برخی افراد در منطقه شوند. همچنین با وجود تردد مداوم مسئولان کشوری در مناطق زلزله زده، از رئیس جمهور گرفته تا وزرا و دیگر مدیران دستگاههای کلان به خوبی امنیت منطقه تامین شد.
الهی تبار افزود: در حوزه مسائل بهداشتی و درمانی، به لحاظ اینکه زیرساختها از بین رفته بود، خطر بروز و شیوع بیمارهای بومی از جمله سالک وجود داشت. با تقسیم کاری که انجام شد بیش از ۹۰۰ کیلومتر از مناطق زلزله سم پاشی شد و مسائل بهداشتی به طوری کنترل شد که شاخصها حتی نسبت به قبل از زلزله نیز بهبود یافت. بیماری سالک از ۵۶ مورد به ۸ مورد رسید. در حالی که سال ۹۷ گرمترین سال استان بود با اقداماتی که در مجموعه وزارت بهداشت و وزیر سابق شد شاهد موفقیت عملکردها بودیم.
وی گفت:در حوزه مسائل روحی و روانی با وجود اینکه بیش از ۶ هزار پس لرزه در مناطق زلزله زده وجود داشته، اما با مداخلات تاثیرگذاری که انجام شد نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر غربالگری شدند و روی ۲۲ هزار نفر کار مداخله گری صورت گرفت. روی حدود ۶ هزار نفر نیز اقدامات درمانی انجام شد و با این عملکرد توانستیم رفتارهای پرخطر را که میتوانست به چالش تبدیل شوند کنترل کنیم. در این موضوع سازمانهای مردم نهاد، نقش و حضور موثری داشتند.
وی افزود:با همراهی و همکاری مردم در مناطق زلزله زده توانستیم الگوی جدیدی در کنترل رفتارهای پر خطر را با استفاده از دانش و تجربه ثبت کنیم. این اقدامات البته با محوریت سازمان بهزیستی ادامه پیدا خواهد کرد چرا که مسائل روحی و روانی به یکسال ختم نمیشود.
وی گفت:توجه به مسائل اجتماعی یکی از کارهای بزرگ دولت تدبیرو امید بود. در استان کرمانشاه تلاش بیشتری روی این موضوع صورت گرفته است. در بحث حاشیه نشینی، ۱۳ محله کرمانشاه تحث پوشش دفاتر تسهیلگری قرار دارند و به دنبال ایجاد ۴ دفتر دیگر در استان هستیم ومحوریت مطلوبی در ایجاد دفاتر تسهیلگری ایجاد شده است.
الهی تبار افزود:نرخ کاهش طلاق در استان کرمانشاه در سال ۹۶، ۷/۱ درصد بوده که در ۹ ماهه نخست سال ۹۷ به ۱۳ درصد رسیده است. برای کاهش آمار طلاق، آموزشهایی قبل، حین و پس از ازدواج پیش بینی شده که طرح آموزشهای ۶ ساعته حین ازدواج از جمله آنهاست. ۳۰ مرکز آموزش در سطح استان پیش بینی شده و تجربه نیز نشان داده که آموزش تا چه حد در پیشگیری و کاهش طلاق موثر بوده است. در این موضوع به دنبال استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد هستیم.
وی گفت:درحوزه پیشگیری و کنترل اعتیاد، شاهد افزایش ظرفیت مراکز نگهداری و افزایش امید و تلاش بیشتر دستگاهها بوده ایم. به ویژه در توانمند سازی مناطق حاشیه نشین، مجموعه این تلاشها میتواند بسیار یاری گر باشد. بر اساس نرخ شیوع شناسی کرمانشاه از استانهای پر خطر به رده استانهای متوسط کشور ارتقا پیدا کرده است. در حوزه مواد مخدر استان کرمانشاه بارانداز نبوده و مصرف کننده است.
الهی تبار ادامه داد:با توجه به هدف دولت در افزایش مشارکتهای اجتماعی و هدف گیری برنامه ششم توسعه در کاهش ۲۵ درصدی آسیبهای اجتماعی، امیدواریم به این جهت گیری در استان کرمانشاه دست پیدا کنیم.
وی بیان کرد:دو کار بزرگی که در سال جاری انجام شده تهیه سند طرح جامع سلامت و مقدمات تدوین تهیه دانشنامه جامع استان کرمانشاه است. با تهیه سند جامع سلامت استان تمام تهدیدات برای سلامت مردم احصا شده و برنامهای ۵ ساله برای حوزه سلامت استان هدف گذاری شده است. دانشنامه استان که در حوزه فرهنگی در حال تدوین است که میتواند بیش از هزار جلد منتشر شده و مهندسی تالیفات را در استان شکل دهد.
وی گفت:در ۹ ماهه سال ۹۷، مجموعا در بحث فراوانی سرقتها نسبت به میانگین کشوری رتبه بهتری پیدا کرده ایم. در سرقتهای مهم از ۱۴ به ۱۶ ارتقا پیدا کرده ایم. در موضوع قتل و خودکشی نیز تغییر آماری نداشته و پیش بینی این است که تا پایان سال کاهش هم پیدا کند. سال ۹۶، استان ششم کشور در بحث خودکشی بودیم. در تصادفات درون شهری، از جایگاه ۱۱ به ۱۹ آمده و کاهش داشته ایم هر چند که در تصادفات برون شهری وضعیت مطلوبی نداریم. در جرائم مالی، رتبه استان از جایگاه ۱۳ به ۱۶ ارتقا پیدا کرده و در جرائم و مفاسد اخلاقی، بهترین استان را در کشور داریم و در استان آخر قرار داریم.
وی افزود: مدیریت همراه با سعه صدر اعتراضات سال ۹۶ در استان کرمانشاه، مورد تقدیر وزرای کشور و اطلاعات و شورای امنیت کشور قرار گرفت. این علیرغم آن بود که بسیاری از استانهایی که مشکلات استان کرمانشاه را نداشتند در این اعتراضات حوادثی را به خود دیدند. در بحث رصد گروهکها نیز استان سربلند بوده است.
وی گفت: در استان کرمانشاه با وفاق کارها دنبال میشود و نماینده، ولی فقیه در استان مرجع بسیاری از جیانات سیاسیو مذهبی شده اند. استاندار شبانه روز در حال تلاش است و به ظرفیتی برای بیان مطالبات استان در کشور تبدیل شده است. اگر در زلزله ۱۱ هزار میلیارد اعتبار به استان آمد نتیجه تلاشهای استاندار و شناختی بوده که از وی در سطح مسئولان کلان کشور وجود دارد.
وی گفت:شاخص همراهی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با روند موجود در استان بودجه سال ۹۸ است که انسجام مطلوبی بین نمایندگان و مدیران برای ارتقا شاخصها در سال آینده شکل گرفته است.
الهی تبار ادامه داد:اتفاق خوبی که امسال در استان روی داد موضوع بازگشایی مرز خسروی بوده است. شورای امنیت ملی بر اساس درخواست استاندار کرمانشاه این تصمیم را اتخاذ کرد که دارای توجیه اقتصادی فراوان است. البته بازگشایی مرز خسروی شرط لازم بود، اما برای نهایی شدن کار نیاز به پیگیری طرف عراقی دارد. هدف گیری استان استفاده از این مرز برای ترددهای مسافری در ایام سال و به ویژه اربعین است.
انتهای پیام/ز