به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،اسفندیار خزایی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان در نشست خبری با اصحاب رسانه ، با اشاره به اینکه ۲۰۰ هزار اصله صنوبر نیزآماده کشت است، اضافه کرد: امسال ۵۰۰ هزار اصله گونههای متنوع درخت در استان همدان کشت شده است.
وی هفته منابع طبیعی را فرصتی مناسب برای ترویج فرهنگ کاشت نهال، حفظ و توسعه منابع طبیعی دانست وافزود : در این هفته مردم با مشارکت سازمان های مردم نهاد با حضور در طبیعت و کاشت نهال بیشتر با اهمیت حفظ سرمایههای ملی و خدادادی آشنا میشوند.
خزایی با بیان اینکه منابع طبیعی تجدید شونده نظیر آب، خاک، جنگل و مرتع به عنوان بستر حیات بشری و توسعه پایدار جوامع محسوب میشوند تاکید کرد : باید نحوه استفاده درست از منابع طبیعی را به مردم آموزش داد و فرهنگ یادگیری و یاد دادن بهره گیری صحیح از این منابع را نهادینه کرد.
وی ادامه داد: تخریب و بهره برداری غیر مجاز از منابع طبیعی، موجب شد تا به ۶۵ هزار هکتار از اراضی در شهرستان های ملایر، همدان، فامنین و کبودرآهنگ آسیب وارد شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با اشاره به اینکه یکی از چالشهای بسیار مهم دنیا تغییرات آب و هوا است ادامه داد: حتی اگر بارشها بشکل نرمال باشد، رژیم بارشی تغییر کرده که متاسفانه این موضوع موجب چالش در کشور شده است.
خزایی، در ادامه شوشاب ملایر، قهاوند، کبودر آهنگ و قسمتی از فامنین را از کانونهای بیابانی استان برشمرد.
وی گفت: گیاهان دارویی به سه بخش برداشت مجاز، برداشت مجاز مشروط و غیرمجاز(ممنوع) تقسیم بندی می شوند که تنها برداشت نوع نخست برای مصارف خوراکی و زراعت از مراتع آزاد است.
از پانزدهم تا بیست و یکم اسفند به نام هفته منابع طبیعی با شعار "منابع طبیعی بزرگترین سرمایه ملی ، نامگذاری شده است .
انتهای پیام / ج
توزیع ۲۷ هزار اصله نهال بادام و گردو در استان همدان