به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از کارهایی که قبل از عید نوروز خانمها به سراغ آن میروند درست کردن شیرینی خانگی است. شیرینیهای خشک و کوچکی که راحت خورده میشوند و میتوان آنها را مدت طولانی نگه داشت. در میان این شیرینیها، قطاب که از شیرینیهای سنتی ایرانی و سوغات معروف شهر یزد است به دلیل طعم و عطر مطبوع آن از شیرینیهای دیگر متمایز شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این شیرینی خوشمزه آشنا شوید.
روغن جامد: یک فنجان
ماست: یک فنجان سر خالی
شیر: دو قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: به اندازهی سر قاشق چایخوری (خیلی کم)
آرد: به میزان لازم
پودرقند یا شکر: به میزان لازم
روغن مایع: یک لیوان جهت سرخ کردن قطابها
بیشتربخوانید: طرز تهیه بستنی اکبر مشتی و سفر به ایام قدیم
به اندازهی ۲۰۰ گرم مغز پسته و شکر آسیاب شده یا مغز گردو و شکر آسیاب شده یا پودر نارگیل و پودر شکر که بسته به سلیقهی خود یکی از این مواد را انتخاب کرده و با مقداری هل و وانیل و برای راحتی کار با یک قاشق مربا خوری گلاب یا عرق بید مشک مخلوط نموده، برای وسط قطابها از این مواد استفاده نمایید.
ابتدا در ظرفی روغن، ماست و دو قاشق شیر را با هم خوب بزنید.
آرد و بیکینگ پودر را کم کم به آنها اضافه کنید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید و کنار بگذارید.
برای پیچیدن قطابها هم میتوانید خمیر را با وردنه بر روی سطح صافی پهن کرده و با ته یک لیوان یا فنجان خمیرهای دایرهای شکل هم اندازهای را از این خمیر پهن شده جدا کنید.
سپس در وسط هر دایره مقداری از مواد وسط قطاب را با قاشق مربا خوری ریخته و دو طرف آن را ببندید که در صورتی که بتوانید آنها را بپیچید بسیار زیباتر و بهتر است و در غیر این صورت همینطور آنها را ساده بسته تا مواد وسط آن دیده نشود و بیرون نریزد و یا اطراف دایره را بالا آورده ویک جا جمع کنید تا شبیه باقلوا ترکی شود.
اگر کار با وردنه برایتان سخت است میتوانید خمیرها را به شکل گلولههای هم اندازه درآورده و کف دست پهن کنید و مواد را وسط آنها ریخته و بپیچید و پس از آماده شدن، همه آنها را در ظرفی گود که کاملا در روغن فرو روند سرخ کنید و بعد از بیرون کشیدن آنها از داخل روغن درون صافی قرار داده تا روغن اضافی آنها کشیده شود و سپس درون پودر قند یا شکر بغلطانید.
منبع: رکنا
انتهای پیام/