خباز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان :

برای نخستین بار فردی از بدنه قوه قضائیه قرار است به ریاست آن برسد/ انتصاب رئیسی مثبت و ارزنده است

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: همه ارکان کشور باید از وجود ارزشمند حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی استفاده کنند.

همه ارکان کشور باید با کمک به قوه قضاییه در دوره جدید، از وجود ارزشمند حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی استفاده کنندمحمدرضا خباز در گفت‌وگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شخصیت حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی و احتمال انتصاب وی به سمت ریاست قوه قضاییه توسط مقام معظم رهبری اظهار کرد: خداوند متعال را سپاسگزاریم که شرایطی برای قوه قضاییه ایجاد شد تا برای نخستین بار در طول ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شخصیتی از بدنه این قوه به ریاست آن برسد.
 
وی تصریح کرد: اولین رئیس دستگاه قضایی در جمهوری اسلامی یعنی آیت‌الله شهید بهشتی اگر چه دارای ویژگی‌ها و خصایص برجسته‌ای بودند، اما به سبب اینکه در آغاز انقلاب به سمت ریاست دستگاه قضا رسیده بود بنابراین هیچ گونه سابقه قضایی نداشت.
 
خباز افزود: بنابراین اینکه امروز رهبر عزیز انقلاب قصد دارند رئیس قوه قضاییه را از بدنه این قوه بگمارند اقدامی کاملا مثبت و ارزنده است.
 
این نماینده اسبق مجلس با اشاره به تحولاتی که باید در قوه قضاییه در دوران مدیریت جدید صورت گیرد، گفت: در کشور ما سالانه حدودا ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار پرونده قضایی تشکیل می‌شود که این میزان بسیار بیشتر از میانگین جهانی است و کثرت و تعدد پرونده‌های قضایی بعضا موجب می‌شود در دقت قضات برای رسیدگی به پرونده‌ها و صدور آراء خلل ایجاد شود؛ این موضوع کثرت پرونده‌ها باید در قوه قضاییه چاره اندیشی شود.
 
این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: موضوع دیگری که در امر مدیریت قوه قضاییه باید مورد بررسی و امعان نظر جدی قرار گیرد بحث «حبس زدایی» است؛ اگر چه در سال‌های اخیر اقداماتی در قوه قضاییه برای حبس‌زدایی صورت گرفته است، اما این اقدامات باید با شدت و جدیت بیشتری دنبال شود.
 
خباز با اشاره به ضرورت اهتمام بیشتر به مقوله «پیشگیری از وقوع جرم» در قوه قضاییه تصریح کرد: چند سالی است که در قوه قضاییه قدم‌های مثبت و ارزنده‌ای برای پیشگیری از وقوع جرم صورت گرفته است؛ این اقدامات در دوره جدید باید با اهتمام بیشتری دنبال شود و همه دستگاه‌ها باید در زمینه پیشگیری از وقوع جرم به قوه قضاییه کمک کنند.
 
وی با اشاره به ضرورت گسترش «دولت الکترونیک» در قوه قضاییه اظهار کرد: همانطور که قوه مجریه باید برای رفاه حال شهروندان اقدام به توسعه دولت الکترونیک کند در قوه قضاییه نیز باید این مهم گسترش یابد تا جلب رضایت ارباب رجوع بیشتر گردد.
 
خباز افزود: گسترش روند دولت الکترونیک درقوه قضاییه بدان معنا نیست که همه پرونده‌ها در دسترس عموم قرار گیرند؛ چرا که این امر به لحاظ گوناگون دارای معذوراتی است؛ اما ضروری است تا افراد واجد شرایط در صورت نیاز برای کشف حقیقت بتوانند پرونده‌های قضایی را مورد بازبینی قرار دهند.
 
این نماینده اسبق مجلس گفت: گسترش دولت الکترونیک در قوه قضاییه موجب می‌شود تا مراجعان به دادگستری‌ها دیگر شاهد پدیده‌هایی همچون کارچاق‌کن‌ها و افراد رشوه بگیر نباشند.
 
خباز با اشاره به اقدامات قوه قضاییه در سال‌های اخیر در امر مبارزه با دانه درشت‌های اقتصادی و سیاسی تاکید کرد: امیدواریم در دوره مدیریت جدید قوه قضاییه امر مبارزه با دانه درشت‌ها استمرار یابد؛ البته کاملا مشهود است که عده‌ای در امر مبارزه با دانه درشت‌ها، چالش ایجاد خواهند کرد که باید در برابر آن‌ها مقاوم بود.
 
خباز با بیان اینکه قوه قضاییه شاخص عدالت در کشور است، گفت: همه ارکان کشور و همه شخصیت‌های سیاسی چه موافقان و چه مخالفان مشی سیاسی حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی باید با کمک به قوه قضاییه در دوره جدید شرایطی را فراهم آورند که این قوه به جایگاه واقعی خود در حکمرانی کشور باز گردد و از وجود ارزشمند حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی به نحو احسن استفاده شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۲۲:۲۵ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
اگرایشان عهده دار این مسولیت خطیر شوند امید به دنبال کردن حقوق حقه
مردم در خصوص حقوقها ی نجومی بیشتر ومحسوستر خواهد شد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۷ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
هنوز اقا اسم نفری را برای دستگاه قضا انتخاب نکرده جطور همه میگن اقای رییسیه...شایدحضرت اقا یکی دیگه را مد نظر داشته باشند....هیچ وقت پیش بینی نکنید ....
Iran (Islamic Republic of)
عبداله ایرانپور(14/12/1397)
۱۹:۵۴ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
اگرآقای رئیسی گلمان؟ یاهرفرددیگری جایگزین شودوشیوه وروال کاربعضاناقص یا...قبلیهاراادامه دهدهمین آش وکاسه یابدترمیشودولزوماازداخل سازمان قوه نباشد؟اصل اینستکه باصفات ذیل باشد(1)سوادقانونی(2)فقه عبادی-سیاسی(3)ایمان احساسی-کلامی-عملی(4)تقوای مقید(5)انقلابی(6)شجاعت(7)روحیه مدیریت(8)تدبیروحکمت(9)اهل صبرومقاومت(10)خلق وروابط عمومی(11)بیطرفی وعدم گرایش سیاسی(12)آشنایی نسبی بافضای مجازی(13)بیان نسبتاگویا(14)کمتراز80سال(15)قاطعیت موحدانه(16)ایرانشناسی(17)سلامت نسبی جسم(18) تجربه نسبی اداری وبوروکراسی(19)جوانگرایی(20) نوگرا (21) خوش تیپی؟نسبی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
مهم این است که وقت خودشون را به دستگاه قضا اختصاص بدهند و به مسائل خارج از مسئولیت نپردازند. موازی کاری و تداخل در مسئولیت و شرح وظایف فقط تفرقه انداز است. همکاری و هم فکری فرق دارد تا اینکه رییس دستگاه قضا کار دولت و سیاست خارجی را نفی و محکوم کند.و جبهه گیری کند. حل مشکلات مردم بهترین خدمت است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۱۵ اسفند ۱۳۹۷
حالا بزارین بیاد بعد شروع کنین به متهم کردنش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
با سلام . استکبار برای در تردید نگه داشتن سرمایه گذاران داخلی و خارجی در دو مولفه{ 1- عدم تثبیت قیمت ارز 2- عدم تعیین تکلیف FATF } شدیدا تلاش می کند .با این دوروش به کشورهای ترکیه . عربستان . امارات.همسایه های شمالی حتی به افغانستان فرص می دهد . که اقتصاد خود را به پای اقتصاد ایران برسانند .ن. کشورهای همسایه برای توسعه اقتصادی روش چین را در پیش گرفته اند . نمونه اش سرمایه گذاری عربستان در هند . چین . پاکستان .در کشورهای همسایه پالایشگاه نفت و پترو شیمی احداث می کند . و کارگران ان کشور ا بکار می گیرد .
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۰:۴۰ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
عجب
آخرین اخبار