بابا علیان مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان دامپزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،با بیان اینکه تولید وتکثیر ماهی قرمز در شهرهای اصفهان، کاشان و گیلان انجام میگیرد، گفت: خودروها و تانکرهای استیل دوجداره حمل و نقل ماهی قرمز از مبداء بارگیری و براساس مستندات و ضوابط دامپزشکی و نتایج آزمایشات مجوز دریافت میکنند.
وی از آغاز نظارت بازرسان دامپزشکی مازندران بر عرضه و فروش ماهی قرمز در شهرهای استان خبر داد و افزود: نظارت بازرسان دامپزشکی بر مراکز عرضه و فروش ماهی از ۱۵ اسفندماه آغاز شده است و ۱۸ فروردین سال آینده همه روزه از ساعت ۸ صیح تا ۸ شب ادامه دارد.
بابا علیان از بکارگیری ۲ هزار و ۸۸ نفر ساعت بازرس دامپزشکی در شهرهای استان و ۱۳۲ بازرس در مرکز استان خبر داد و گفت: بازرسان و کشیکهای ثابت و سیار شهرستانها به مکان و نحوه نگهداری، بهداشت و عرضه و فروش ماهی قرمز نظارت میکنند.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان دامپزشکی مازندران افزود: امسال بیش از ۱۰ هزار کتابچه آموزشی در زمینه چگونگی نگهداری ماهی قرمز، شناخت ماهی سالم، شرایط خریدو انتقال ماهی از مرکز خرید و انتقال به منزل و ظرفیت آب تنگ در میان شهروندان مازندرانی توزیع خواهد شد.
وی با بیان اینکه هر قطعه ماهی قرمز به ۵ لیتر آب بدون کلر نیاز دارد، و بر تعویض آب تنگ ماهی دوبار در هفته، تعویض آب ماهی با استفاده از دستکش، استفاده از ظرف دهان گشاد و سرباز تاکید کرد.
وی درباره خرید لاک پشت گوش قرمز و حلزون سیبی به شهروندان هشدار داد و گفت: بیماری این دو آبزی با انسان مشترک است و انتقال آن دور از انتظار نیست.
انتهای پیام/آ