وزیر بهداشت گفت: تأمین اجتماعی به وزارت بهداشت هفت هزار میلیارد تومان بدهی دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه نسخه نویسی الکترونیک در ۳۱ استان اظهار کرد: در رابطه با نسخه نویسی و پرونده الکترونیک سلامت باید با استقرار زیرساختها آن را اجرایی کنیم، چرا که پرونده الکترونیک سلامت جزئی از نظام الکترونیکی در حوزه سلامت محسوب میشود.
وی با اشاره به پیامدهای مثبت نسخه نویسی الکترونیکی گفت: با نسخه نویسی الکترونیکی از مصرف بی رویه دارو و نسخه نویسی غیرمنطقی جلوگیری میکنیم، همچنین پزشک با توجه به پرونده بیمار داروی اختصاصی و بدون عارضه برای او تجویز میکند، همچنین میتوانیم دریابیم که چه میزان از داروهای ایرانی در نسخ با داروهای خارجی در داروخانه جابجا میشوند.
نمکی با تأکید بر اینکه در بهار آینده با ایجاد زیر ساخت لازم پرونده الکترونیک سلامت نهادینه میشود، گفت: نسخه نویسی به عنوان گام مثبت در نظام سلامت تلقی میشود که امروز در ۳۱ استان این فرآیند کلید خورد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه شفافیت در تمام جهان بر مبنای دولت الکترونیک است گفت: یکی از مبنای الکترونیکی شدن دولت نسخه نویسی الکترونیکی است، افزون بر این با این روش دیگر یک بیمار در یک روز نمیتواند از ۳ پزشک ۳ نسخه متفاوت بگیرد و از بیتالمال هزینه صرف شود.
نمکی ادامه داد: با نسخه نویسی الکترونیکی نسخه نویسی غیرعلمی و غیرمنطقی افشا میشود و اگر پزشکی به این شکل عمل کرد با آن برخورد خواهیم کرد، همچنین در صورتی که دارویی مشابه خارجی آن در داروخانه به فروش رفته باشد با این روش مشخص و این مسئله افشا خواهد شد.
وی در پاسخ به میزان مطالبات بیمه تأمین اجتماعی به وزارت بهداشت در پاسخ به سئوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ما در وزارت بهداشت هفت هزار میلیارد تومان از تأمین اجتماعی مطالبه داریم که وزیر رفاه قول داده است تا بخش اعظم این بدهی را تا آخر سال پرداخت کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سئوالی درباره تعرفههای پزشکی ۹۸ گفت: تیمی متشکل از انجمنهای علمی پزشکی و نظام پزشکی بسیج کرده ایم تا عدد و رقمها را استخراج کند، اما با توجه داشت که سال ۹۸ سال سختی است و همکاران ما در بخش خصوصی نباید انتظار سود کلان داشته باشند، اما تعرفهها را طوری تدوین میکنیم که ارائه خدمات زیانده نباشد.
انتهای پیام/