محمدی گفت: سازمان بورس ساز و کاری را ترتیب داده است تا سهام ۶ بانک دولتی ادغام شده خارج از ساعت معاملاتی داد و ستد شود.
به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه اختتامیه نخستین جشنواره معاملات الگوریتمی در پاسخ به سوال خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص نقش سازمان بورس و اوراق بهادار برای جلوگیری از ضرر و زیان سهامداران ۶ بانک دولتی ادغام شده اظهار کرد: مجوز شورای عالی بورس برای نقل و انتقال سهام، خارج از ساعت معاملاتی اخذ شده و در مصوبه آمده است كه حداكثر قیمت اسمی یا قیمت قبل از بسته شدن، برای آن سهم ها گذاشته شود. بعبارتی سازمان بورس ساز و كاری را ترتیب داده است تا سهام این بانک ها خارج از ساعت معاملاتی داد و ستد شوند.
وی ادامه داد: در این خصوص سعی شده كه تصمیمات به نفع سهامداران باشد البته این فروش، اختیاری است و هر شخصی كه تمایل داشته باشد، از مكانیزم خارج از ساعت، سهم خود را به نهادهایی كه دارای مجوز هستند می تواند منتقل كند.
محمدی با بیان اینكه سازمان بورس و اوراق بهادار، فرم های معینی را برای فروش سهام بانک ها در خارج از ساعات معاملاتی مشخص كرده است، گفت: قبل از اینكه این كار بخواهد عملیاتی شود فرم ها در اختیار سهامداران قرار می گیرد تا اگر می خواهند سهم خود را خارج از ساعت معاملاتی منتقل كنند.
بیشتر بخوانید: معاملات بازار سرمایه به ۹۰۰ هزار میلیارد رسید/ استقبال جدی بانکها برای فروش اموال مازاد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح كرد: كسانی كه نمی خواهند از این طریق سهام خود را واگذار كنند باید منتظر كار كارشناسی دادگستری درباره دارایی این بانک ها باشند. هر كسی هم كه شكایتی داشته باشد به شعبه مشخصی كه رئیس قوه قضاییه معین می كند، باید مراجعه كند.
محمدی با اشاره به عملكرد یكساله سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: حجم معاملات امسال تا به امروز با رشد قابل توجه به ٤٢٢ هزار میلیارد تومان رسیده است و تا پایان سال بیشتر هم خواهد شد و این درحالیست كه كل ارزش معاملات در سال گذشته ٢٥٧ هزار میلیارد تومان بوده است.
وی در خصوص ابزارهای مالی جدیدی كه امسال معرفی شده اند، بیان كرد: ابزار آتی سبد سهام امسال معرفی شد كه این ابزار، ابزار بسیار خوبی برای بازار سرمایه است. بازار اختیار معاملات خرید و فروش، عمق بیشتری پیدا كرده و اخیرا حجم معاملات در این بازار بیشتر شده است.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در خصوص شفافیت و افشای اطلاعات گفت: افشای اطلاعات مالی در بازار سرمایه در سال ٩٧ وضع بهتری پیدا كرده و تاخیر در افشای اطلاعات یا عدم ارائه اطلاعات كاهش یافته و این آمار تقریبا به صفر رسیده است.
وی افزود: امسال ابزار اختیار معاملات زعفران رونمایی شد و با این کار بازار زعفران نیز حجم بسیار خوبی پیدا کرده و حجم معاملات در بورس کالای ایران نیز افزایش پیدا کرده است.
محمدی درباره زمان رونمایی از ابزارهای مالی وارانت و فروش استقراضی گفت: درباره وارانت مصوبه کمیته فقهی را اخذ کرده ایم و در خصوص فروش استقراضی هم مراحل پایانی عملیاتی شدن آن را پشت سر میگذاریم و قطعا ظرف سه ماه ابتدایی سال آینده از این ابزارها رونمایی خواهد شد و دستور العمل این ابزارها نوشته شده و موضوعات زیرساختی آنها فراهم شده است.
محمدی در پاسخ به اینکه آیا قرار است اموال مازاد بانکها از طریق بورس کالا عرضه شود، گفت: من دقیقا در جریان این خبر نیستم، اما از نظر ما این موضوع اشکالی ندارد و اگر کالاها همگن باشد و هیئت پذیرش بورس کالا، آنها را بپذیرد، میتوانیم این کار را انجام دهیم.
رئیس سازمان بورس در اختتامیه معاملات الگوریتمی ضمن تشکر از تمامی افرادی که در برگزاری این رویداد نقش داشتهاند، گفت: فرهنگسازی یکی از مهمترین زمینههایی است که بورس باید در آن فعالیت داشته باشد، از این رو برگزاری چنین رویدادهایی در فضای گسترده میتواند به این هدف مهم بازار سرمایه کمک کند.
محمدی ادامه داد: در این میان رسانهها میتوانند در اطلاعرسانی فعالیتهای بورسی نقش موثرتری داشته باشند و بدون شک وظیفه رسانهها برای اطلاع رسانی اهمیت بسیاری دارد و باید مورد تکریم اهالی بازار سرمایه قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه معاملات الگوریتمی یکی از پایههای اصلی روشهای معاملاتی نوین در دنیاست، گفت: مهمترین ویژگی مثبت این روش را میتوان آشنایی و ارتباط بیشتر نخبگان و دانشجویان کشور با بازار سرمایه دانست.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه استراتژیهای مختلفی در بازار سرمایه مانند تحلیلهای بنیادی و تکنیکال وجود دارد، افزود: در روش معاملات الگوریتمی این امکان فراهم میشود که با ترکیب روشهای سنتی، سرمایهگذاران به جوابهای مثبت و خوبی برسند و در این میان یکی دیگر از فواید ابزار معاملاتی الگوریتمی در بورس کم کردن نقش شایعات در بازار سرمایه است که با این ابزار فرصت تقلید در معاملات کاهش پیدا کرده و به شفافیت و کارایی و تحلیلی شدن بازار سرمایه کمک میکند.
محمدی گفت: کشف قیمت دقیق و لحظهای را میتوان یک ویژگی مثبت معاملات الگوریتمی دانست و در این میان معاملات الگوریتمی برای نیل به این هدف تلاش بسیاری میکنند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان تصریح کرد: سازمان بورس در نظر دارد برگزاری این رویداد را در سالهای آینده نیز ادامه دهد و امیدواریم این رویداد در مقاطع متفاوت برگزار شود تا بتوانیم هر سال در مرحله شاهد مسابقه فینالیستها با یکدیگر باشیم.
انتهای پیام/
به اطلاع اين مسئول محترم برسانيد عدم شفافيت دربورس بيداد مي كند وفكركنم درخصوص شفافيت وافشاي اطلاعات بورس ايران دررديف آخرين بورسهاي جهان باشد . نمونه اش كه همه اطلاع دارند شركت صدرا كه حتي جواب سازمان بورس راهم نمي دهد وهركاري مديرانش بخواهند انجام مي دهند