به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانوهای ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود میافتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایدههای جالب در اختیار خانمها قرار میدهد.
«کوکی پستهای و فندقی» یکی از شیرینیهایی است که در بین ایرانیان طرفداران زیاد دارد، برای بررسی خواص کوکی پستهای و فندقی و طرز تهیه آن با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین ترکیبات کوکی پستهای و فندقی اظهار کرد: این شیرینی حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، فسفر، روی (زینک)، فیبر، سلنیوم، اسید چرب امگا ۳، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز و اسید آمینه تریپتوفان است.
بیشتر بخوانید:با شیرینی قیسی قزوین مهمانان خود را شگفت زده کنید+ طرز تهیه
وی بیان کرد: کوکی پستهای و فندقی به علت داشتن اسیدآمینه تریپتوفان به ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش کمک، بنابراین شادی و نشاط را در افراد ایجاد و از اضطراب، استرس و افسردگی جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف کوکی پستهای و فندقی را در بهبود خلق و خو موثر دانست و افزود: این شیرینی به علت دارا بودن فیبر ضد نفخ و بادشکن است و نقشی موثر در رفع یبوست، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها دارد.
عظمایی تأکید کرد: کوکی پستهای و فندقی سرشار از پروتئین بوده، بنابراین به تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن کمک میکند و برای کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید است.
وی تصریح کرد: کوکی پستهای و فندقی اعضای رئیسه بدن (قلب، مغز و کبد) را تقویت میکند، این شیرینی به علت داشتن انواع ویتامینها و مواد معدنی تأثیری چشمگیر در شادابی، طراوت و جوانسازی پوست و مو دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قُرابیه؛ شیرینی مخصوص دورهمیهای نوروزی
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: کوکی پستهای و فندقی به علت دارا بودن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم استخوانها و دندانها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند، این شیرینی در افزایش قوای جنسی و ازیاد اسپرم نیز موثر است.
عظمایی با اشاره به نقش مصرف کوکی پستهای و فندقی در تقویت سیستم قلبی و عروقی یادآوری کرد: این شیرینی به بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر کمک میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای خانگی؛ شیرینی مخصوص پذیرایی از مهمانان نوروزی
آرد گندم ۲۵۰ گرم
کره محلی ۱۰۰ گرم
شیره انگور غلیظ یا شکر سرخ به مقدار لازم
پودر هل و زعفران به مقدار لازم
خلال پسته و فندق برای تزئین به مقدار لازم
تخم مرغ ۲ عدد
عسل یک قاشق غذاخوری
-نخست کره محلی و شیره انگور غلیظ یا شکر سرخ را با هم مخلوط کنید.
-پودر هل و زعفران و تخم مرغ را به سایر مواد اضافه کنید.
-مواد را به خوبی هم بزنید سپس آرد را الک و به سایر مواد اضافه کنید.
-مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
-خمیر را ورز بدهید.
-فر را در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
-روی سینی فر کاغذ روغنی بیندازید.
-یک قاشق مرباخوری پُر از خمیر را بردارید و آن را به شکل گلوله دربیاورید.
-گلولههای خمیر را با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید.
-سینی را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهید تا شیرینی پخته شود.
-پس از گذشت این مدت، سینی را از فر بیرون بیاورید و بعد از خنک شدن شیرینیها، به کمک برس مقداری عسل روی آنها بمالید.
-خلال پسته و فندق را روی شیرینیها بگذارید.
-شیرینیها را در یخچال نگهداری کنید.
انتهای پیام/