بهنام منصوری متخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نشانههای بروز سکتههای مغزی اظهار کرد: نشانهها و علائم در بروز سکتههای مغزی اهمیت زیادی دارند، مردم عادی هم باید اطلاعات خود را در این زمین افزایش دهند چرا که اولین برخورد بیماران سکتههای مغزی با خانواده است.
منصوری با تاکید بر اهمیت شناخت علائم سکته افزود: دانستن علائم و نشانههای این بیماری چه توسط افراد عادی و چه توسط افراد امداد رسان احتمال ایجاد آسیب در فرد بیمار را کاهش میدهد چرا که زمان در برخورد با این بیماری اهمیت بالایی دارد و در هر ثانیه تعداد زیادی از سلولهای عصبی از بین میروند.
وی درباره علائم و نشانههای این اختلال بیان کرد: معمولا سکتههای مغزی با فلج شدن و یا ضعف نیمی از بدن همراه است که این ضعف یا بیحسی میتواند کم یا زیاد باشد در برخی از موارد همین حالت را در صورت افراد شاهد هستیم یعنی فردی در یک طرف از صورت احساس بیحسی یا ضعف میکند.
متخصص مغز و اعصاب افزود: در برخی موارد سکتههای مغزی با ایجاد اختلال در تکلم افراد همراه است یا به اصطلاح زبان آنها در هنگام حرف زدن میگیرد، این نشانه از علائمی است که اغلب جدی گرفته نمیشود؛ فرد بیمار گاهی با عدم تعادل و دوبینی مواجه می شود و در برخی موارد هم مشکل بلع را تجربه میکند اما از شایع ترین آنها میتوان به بد راه رفتن و ایجاد بی حسی اشاره کرد.
منصوری تصریح کرد: در برخی از موارد شاهد هستیم که به جای نیمی از بدن دو طرف بدن فرد بیحس میشود که متاسفانه این نشانه برای مردم آشنا نیست، این علائم اغلب به صورت ناگهانی و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه نمایان میشود پس اگر فردی ظرف مدت کوتاهی با این علائم رو به رو شد احتمال سکته مغزی در او وجود دارد.
وی درباره اقدامات درمانی لازم گفت: در صورت مشاهده علائم بالا هر چه سریعتر موقعیت را با مراکز اورژانس در میان بگذارید تا شما را برای امدادرسانی همراهی کنند، توجه داشته باشید که بافت مغزی وابستگی زیادی به خون و اکسیژن دارد و با هر ثانیه توقف خون رسانی تعداد زیادی از سلولهای مغزی از بین میرود پس با هر ثانیه اقدام زودتر احتمال ایجاد آسیب در فرد بیمار کاهش پیدا میکند.
انتهای پیام/