عبدالحمید ظفرمند متخصص ارتودنسی و دندانپزشکی کودکان در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مراقبت از دندانها در ایام نوروز اظهار کرد: در ایام نوروز با بالا رفتن مصرف مواد قندی به صورت شکلات، شیرینی و باقلوا، دندانها بیش از بیش در معرض پوسیدگی قرار میگیرد.
وی افزود: اگر چه مصرف مواد قندی در طول سال نیز رایج است اما در ایام عید با توجه به اینکه افراد در مسافرت یا مهمانی هستند، مسواک زدن و رعایت بهداشت دندان در زمانی مناسب که در طول سال انجام میشد، وجود ندارند از این رو مراقبت از دندانها به شکل درست صورت نخواهد گرفت.
ظفرمند بیان کرد: نکته دومی که باید به آن توجه داشت این است که بسیاری از افراد فکر میکنند با مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، اثر شیرینی و مواد قندی روی دندان از بین خواهد رفت؛ اما باید توجه داشت که مسواک بخشی از دندان که دسترسی پرزهای مسواک به آن امکان پذیر است را تمیز میکند، اما در سطح دندان و به خصوص دندانهای عقل (آسیا) شیارهایی وجود دارد که مطلقا دسترسی پرزهای مسواک به آن امکان پذیر نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: مراقبت از ایمپلنت دندانی را یاد بگیرید
وی گفت: مرتب مسواک زدن در این شرایط تنها باعث به تاخیر افتادن پوسیدگی دندان میشود، یعنی اگر قرار است پوسیدگی در یک سال رخ بدهد این بازه زمانی به ۲ سال افزایش پیدا میکند.
این متخصص ارتودنسی و دندانپزشکی کودکان گفت: مصرف مواد قندی در ایام نوروز علاوه بر اینکه به پوسیدگی دندان منجر میشود، عوارض و بیماریهایی مختلف را در بدن فرد ایجاد میکند؛ همچنین به بیش فعالی در کودکان و تحت تاثیر قرار گرفتن رشد آنها منجر میشود؛ بنابراین بهتر است از مصرف مواد قندی به مقدار زیاد اجتناب شود.
ظفرمند بیان کرد: افرادی که دندانهایی حساس دارند یا عصبکشی و ارتودنسی انجام دادهاند، در ایام عید باید در مصرف آجیل احتیاط کنند؛ زیرا دندانهای فردی که عصبکشی انجام داده است، حساس هستند و اگر به آنها فشار بیاید دچار شکستگی میشوند و ممکن است ترمیم آنها به راحتی قابل انجام نباشد.
وی افزود: همچنین افرادی که ارتودنسی انجام دادهاند باید مراقب دندانهای خود باشند؛ بسیار مشاهده شده است که در ماههای آخر ارتودنسی پس از ۲ تا سه سال به دلیل مصرف آجیل دندان طوری شکسته که طول درمان ارتودنسی را ۶ ماه افزایش داده است.
این متخصص ارتودنسی و دندانپزشکی کودکان اظهار کرد: مصرف تخمهها در ایام عید متفاوتتر از آجیل است و شاید بتوان آسانتر از آن استفاده کرد، البته تخمهها به دلیل این که به مدت طولانی و به عنوان تفریح استفاده میشوند، تاثیر جدی بر سیستم گوارش خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: دشمنی سیگار با دهان و دندان
ظفرمند گفت: ممکن است افراد در ایام عید به دلیل پوسیدگی دندان یا عوامل دیگر دچار دندان درد شوند با توجه به اینکه در مسافرت یا مهمانی هستند، در درجه اول بهترین کار تمیز کردن دندان از غذاست؛ زیرا وجود غذا در شیارهای دندان آنها را تحریک میکند و باعث ایجاد درد میشود.
وی افزود: در صورتی که درد دندان آرام نگرفت و دسترسی به دکتر موجود نبود میتوان داروهای مسکن را از داروخانه تهیه و استفاده کرد تا در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه شده و دندان درمان شود.
انتهای پیام/