به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در مراسم افتتاح ایستگاه مترو هلال احمر و بهره برداری از بخش شمالی خط ۷ مترو تهران که امروز (شنبه ۲۵ اسفندماه) برگزار شد، با بیان اینکه پروژه مترو یکی از راهبردیترین پروژهها است، اظهار کرد: بر اساس اقتصاد مقاومتی و با توجه به پیشرفتها، قدرت ساخت این پروژه در داخل از بُعد تونل، ایستگاه و تجهیزات زیاد شده است.
وی با اشاره به موضوع تحریمها افزود: اگر میخواهیم مقاومت کنیم، توسعه مترو بسیار مهم است و با توسعه مترو مصرف سوخت کاهش پیدا میکند و مترو بهترین موضوع در مقابل تحریمها و تهدیدها است.
رئیس شورای شهر تهران گفت: اگر به فکر مسائل زیست محیطی هستیم، هیچ ابزاری مانند مترو نمیتواند در کاهش آلودگی، ترافیک تأثیرگذار باشد و همچنین توسعه مترو باعث کاهش استرس شهروندان میشود.
هاشمی تصریح کرد: اگر به دنبال عدالت اجتماعی در شهر هستیم، از پروژه مترو، عدالتمحورتر چیزی نیست.
وی به ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر اشاره کرد و گفت: خوب است یادی هم از آیتالله هاشمی و همه کسانی که سالهای متمادی در خدمت ساخت مترو بودند تشکر کنیم.
هاشمی اضافه کرد: مرحوم هاشمی در زمان حضورش مجبور شد برای توسعه مترو در هیأت دولت حضور پیدا کند و همچنین خدمت امام خمینی (ره) رسید و درخواست نقدینگی برای مترو کرد و با تخصیص بودجه موافقت شد.
وی به دوران حضور قالیباف و سایر شهرداران در تهران اشاره کرد و گفت: محمدباقر قالیباف شهردار اسبق تهران برای توسعه خطوط ۶ و ۷ مترو وقت زیادی گذاشتند و از کسانی که در توسعه متر مؤثر بودند تشکر میکنم.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه ۱۲۰ ایستگاه مترو در تهران داریم، گفت: طول خطوط مترو از مرز ۲۰۰ کیلومتر عبور کرده است و این عدد را میتوانیم به ۵۰۰ کیلومتر برسانیم.
هاشمی با بیان اینکه در مقطعی به دنبال راهاندازی خطوط مترو بودیم و از این راهاندازی بسیار خوشحال میشدیم، گفت: باید اکنون از ظرفیتها استفاده شود، ۲۰۰ کیلومتر مترویی که داریم باید درست استفاده شود و این موضوع کمک دولت و سیستم بانکی را میطلبد و باید بتوانیم بیش از ۵ میلیون سفر در روز انجام دهیم.
وی با بیان اینکه هر تونل مترو معادل یک اتوبان ۵۰ بانده است، گفت: هر ایستگاه مترو، قابلیت ۴۰ هزار سفر دارد.
رئیس شورای شهر تهران درباره بومی شدن مترو تصریح کرد: با این کار اشتغال ایجاد میشود و باید تجهیزات مترو جزأ اولویتهای کاری باشد و حتماً دولت به کمک شهرداری بیاید.
هاشمی گفت: باید از فاینانسها و اوراق مشارکت استفاده شود.
وی با بیان اینکه نقاط درآمدزای مترو همان ایستگاههاست، گفت: حناچی شهردار تهران به موضوعات شهرسازی علاقهمند است و موضوع مجتمعهای ایستگاهی درآمد کلانی برای ساختوساز مترو دارد.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: تاکنون کمک اصلی به مترو نشده است و هنوز مصوباتی که دولت داشته است انجام نشده و امیدواریم به زودی نقد شود.
وی افزود: باید پروژهها اولویتبندی شود و پول را ریال به ریال خرج کنیم، همین هواکشهای میانی تونل هزینه زیادی ندارند.
رئیس شورای شهر تهران گفت: برخی گفتند از نظر امنیتی مشکل ندارد، ساخت دو یا سه هواکش میانی تونل کار آسانی است در طول یک و نیم سال میتوانستند با ۳۵ تا ۴۰ میلیارد تومان هواکشها را راهاندازی کنند تا این سوءتفاهمها هم نباشد.
رئیس شورای شهر خطاب به پورسیدآقایی معاون حملونقل ترافیک شهرداری تهران، گفت: باید مترو اولویت ویژه داشته باشد، شده ما هم بیاییم بکنیم، در خدمت شما هستیم، با اعضای شورای شهر در کندن هواکشها کمک میکنیم تا هیچ شبههای برای راهاندازی نباشد.
وی همچنین به ساخت پایانه در ایستگاههای مترو اشاره کرد و گفت: این موضوع بسیار مهم است و باید لحاظ شود.
رئیس شورای شهر تهران در خصوص واگنهای مترو، گفت: استفاده از واگن عاریهای و برق عاریهای مشکلات را حل نمیکند.
هاشمی با بیان اینکه برای خط ۷، ۳ هزار میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: برای تکمیل آن نیازمند هزینههای دیگری هستیم و باید حداقل ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار مسافر و بعد از آن یک میلیون مسافر و حتی بالاتر برویم تا اثربخشی مترو مشخص شود.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به موضوع سیستم هوارسان تصریح کرد: سیستم هوارسان در کشور بومی است. بنده بازدیدی از یکی از کارخانهها داشتم که خط تولید فنهای ۲.۵ متری داشتند و بالغ بر ۹۵ درصد فعالیت آنها بومی بوده است. زمان ما با ۱.۵ میلیون دلار میتوانستیم این کار را انجام دهیم و فکر کنم در حال حاضر با ۲۰ میلیارد میتوان این کار را انجام داد و البته شاید هم ارزانتر.
هاشمی گفت: خوشبختانه تاکنون حادثه منجر به فوتی که مقصر مترو باشد نداشتیم و امیدوارم از این پس هم شاهد حوادث ناگوار نباشیم.
انتهای پیام/