به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت عصر شنبه در حاشیه بازدید از خسروی و حضور در پایانه بین المللی این مرز در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به نزدیکی خسروی به عراق و کاظمین برنامه تردد زائران از این مرز در دستور کار است که به تازگی ارتش و مسئولان امنیت عراق، کلیات امنیت این مسیر را تایید کردند و قرار است از طریق نخست وزیر عراق و سفارت ایران و وزارت امور خارجه عراق این موضوع ابلاغ شود تا شاهد آغاز اعزام زائران از این مرز باشیم.
وی اظهار کرد: بعد از اعلام طرف عراقی، بستههای زیارتی، به صورت رفت و برگشت بین ۲ مرز خسروی و مهران توزیع میشود و با توجه به نزدیکی این ۲ مرز، تردد زائران به عراق تسهیل میشود.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: مرز رسمی خسروی و پایانه بین المللی این مرز ظرفیتهای بسیار خوبی برای تردد زائر دارد و استاندار کرمانشاه به عنوان نماینده عالی دولت در استان بحث بازگشایی مرز را کلید زدند که به صورت جدی هم در شورای عالی امنیت ملی و هم وزارت امور خارجه پیگیریها به صورت مفصل دنبال شد.
رشیدیان گفت: با توجه به حساسیت امنیت زائران از این مسیر، هم اکنون امنیت نیز تایید شده و منتظر ابلاغ طرف عراقی برای شروع اعزامها هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به سفر راهبردی ریاست جمهوری عراق که بحثهای مفصلی در این سفر مطرح شد از جمله لغو دریافتها برای روادید که با توافق ۲ طرف این موضوع از نیمه دوم فروردین ماه عملیاتی میشود، امید است در کاهش هزینههای زائران عتبات عالیات موثر باشد.
وی اظهار کرد: با توجه به نیاز متعدد مرزها و زائران، برنامه حج و زیارت پیگیری برای کاهش هزینهها است و نزدیکی مرز خسروی میتواند در کاهش هزینههای ریالی زائران به عتبات عالیات موثر باشد.
وی با بیان اینکه زیرساختهای مرز خسروی در مقایسه با سایر مرزها بسیار آمادهتر و بهتر است، ادامه داد: امید است شروع تردد به صورت حذف روادید را از مرز خسروی آغاز کنیم.
فرماندار قصرشیرین نیز با بیان اینکه خسروی از دیرباز مسیر تردد زائران عتبات عالیات بوده است، گفت: هم اکنون شرایط ایده آل و بسترلازم برای حضور زائران در این شهرستان و مرز خسروی کاملا آماده است.
مرادعلی تاتار افزود: استقرار ۵۸ گیت ورود و خروج، آماده سازی بیش از ۱۵۰ هکتار توقفگاه خودرو با ظرفیت ۷۰ هزار خودرو، وجود امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و وجود امکانات رفاهی و اقامتی شامل ۱۴ هتل و مهمانپذیر با ظرفیت یک هزار و ۳۲۲ تخت بخشی از امکانات موجود است.
وی ادامه داد: تلاشها و زحمات بسیاری برای آماده سازی زیرساختها در این منطقه انجام شده که امید است با بازگشایی مرز خسروی شاهد بازگشت جایگاه قبلی این مرز و ازدحام زائران از این مسیر باشیم.
مدیرکل حج و زیارت استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه امسال شاهد اعزام ۳۲ گروه در بازه زمانی نوروز ۹۸ به عتبات عالیات بودیم و ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشتیم، گفت: امید است بعد از تعطیلات نوروز شاهد اعزام زائران از این مرز باشیم.
حامد دارابی افزود: هم اکنون روزی ۶ پرواز از تهران به کرمانشاه انجام میشود که اگر مرز بازگشایی شود به ۹ پرواز افزایش مییابد و از فردا نیز یک روز در میان حرکت ریلی به تهران و مشهد از مقصد کرمانشاه خواهیم داشت و تمامی امکانات آماده است تا زائران با کمترین هزینه عازم سفر عتبات عالیات شوند.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامراست که این مرز رسمی تا بغداد پایتخت کشور عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قصرشیرین با ۲۷ هزار تن جمعیت در غرب کرمانشاه، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
انتهای پیام/د