به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جمشید فرهادی معاون دادستان و سرپرست ناحیه دو شیراز در بازدید از مراکز تهیه و توزیع غذا گفت: هدف از این بازرسیها هشدار به متصدیان و متولیان تهیه و توزیع مواد غذایی است.
وی بیان کرد: بهداشت مواد غذایی و سلامت عمومی این محیطها برای دستگاههای قضایی از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا یکی از مقاصد بارز حقوق عامه بوده و امروز به همراه ادارت و ارگانهایی که متولی امر بهداشت و سلامت غذایی شهروندان هستند بازرسی از رستورانها و مراکز عرضه غذا از جمله فست فودها انجام میشود.
فرهادی تصریح کرد: در این بازدیدها ادارات و ارگانهایی مانند دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مرکز بهداشت شهدای والفجر، مرکز بهداشت شهدای انقلاب، رئیس پلیس اداره نظارت بر اماکن عمومی، اداره دامپزشکی شیراز حضور دارند که در صورت مشاهده تخلف بهداشتی دستور پیگیری صادر میشود.
معاون دادستان و سرپرست ناحیه دو شیراز ادامه داد: مطلبی که باید به متصدیان مراکز تهیه و توزیع غذا و شهروندان قانون گذار اعلام شود این است که در ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شود جرم انگاری کرده و مجازات حبس تا یکسال برای متخلفان در نظر گرفته میشود و این اقدام میتواند در اجرای ماده یکصد و چهارده قانون آیین داد رسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ جلوگیری از فعالیت مجرمانه را در پی داشته باشد.
وی افزود: دستور العمل نظارت و پیگیری بر حقوق عامه از طرف رئیس قوه قضائیه در بهمن ماه امسال تصویب و ابلاغ شد که در دستور العمل این موضوع به جلوگیری از فعالیت مجرمانه اشاره شده است و قانون گذار برخی از ارگانها و ادارات متولی که امروز حضور دارند به عنوان مرجع تشخیص تهدید علیه تخلفات بهداشتی قلمداد شده که از جمله آن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مرکز بهداشت شهدای والفجر، مرکز بهداشت شهدای انقلاب، رئیس پلیس اداره نظارت بر اماکن عمومی، اداره دامپزشکی شیراز و بر حسب مورد میتواند سازمان محیط زیست نیز باشد.
فرهادی اضافه کرد: اگر مواردی در خصوص تهدید علیه بهداشت گزارش شود دادسرا برای فرد متخلف تشکیل پرونده داده و برای سیر مراحل قانونی و صدور کیفر خواست به دادگاه میرود و محرومیتها و مجازاتهایی برای افراد متخلف در نظر گرفته شده است.
معاون دادستان و سرپرست ناحیه دو شیراز گفت: دستگاه قضایی در ایام نوروز و روزهای تعطیل به صورت شبانه روزی برنامه کشیک تدوین شده دارند و قضات کشیک و کارمندان نیز حضور دارند و موارد تخلف بهداشتی را که از سوی شهروندان گزارش شده پیگیری میکنند.
همچنین رضا زاده رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر تاکید کرد: از ابتدای اسفند ماه امسال از ۵ هزار مرکز تهیه و توزیع غذا در سطح شهر شیراز بازدید داشته ایم که در این بازدیدها ۲ هزار اخطار به صنفهای خوراکی، آشامیدنی که در مکانهای عمومی فعالیت دارند داده شده است.
وی بیان کرد: در این مدت ۱۴ مکان غذایی متخلف تعطیل شد که طرح نظارت و بازرسی از مراکز غذایی تا ۱۷ فروردین ۹۸ ادامه دارد و همکاران به صورت کشیکهای شبانه روزی حضور دارند و شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی میتوانند با شماره تلفن ۱۹۰ تماس بگیرند و موارد تخلف را گزارش دهند تا نسبت به پیگیری موارد اقدام شود.
انتهای پیام/ت