به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،مرتضی آبدارمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی، در خصوص نمایشگاه "هفت هزار سال هنر فلزکاری به روایت موزه آذربایجان" اظهار داشت: کاربرد فلز در ۷ هزار سال قبل، در ترکیب بندی و شکل گیری تمدن بشری، جایگاه بسزایی داشته و نقش عمدهای را ایفا نموده است.
وی افزود: با توجه به اینکه فلز همواره به عنوان یکی از مهمترین شواهد در پژوهشهای علمی باستانشناسی مورد استفاده قرار گرفته است، از این رو کشف فلز و دستیابی به معادن آن در قدیمیترین زمانها در ایران صنعتی را پی افکند که مشخصاتی کاملا متفاوت با صنعت روز یعنی سفالگری داشت.
وی با بیان اینکه تاریخ ۷ هزار سال فلزکاری در ایران گواه روشنی بر دستیابی هنروران ایران زمین به هنری تازه و تکامل آن طی هزاران سال گذشته است، افزود: بر اساس بررسیهای باستان شناختی و کشف اشیاء متنوع فلزی، این دوران تاریخی را میتوان دوران شکوفایی هنر فلزکاری ایران نامید.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با اشاره به اینکه دورههای استفاده بشر از فلز به سه دوره مهم مس و سنگ، مفرغ و آهن تقسیم میشود، از حضور آثار فلزی مربوط به این دورهها در نمایشگاه مذکور موزه آذربایجان خبر داد و گفت: نمایشگاه حاضر، نمونه دستاورد کاوشهای باستانشناسی در مناطق باستانی مهم کشور است که شامل آثاری از لرستان به عنوان سرزمین مفرغ که به واسطه این آثار در سطح دنیا شهرت دارد و نیز آثاری از ظروف و زیورآلات طلا و نقره از ادوار مختلف تاریخی ایران است.
آبدار با بیان اینکه مهمترین و گویاترین آثار این مجموعه متعلق به شمالغرب کشور است، ادامه داد: شمالغرب کشور همیشه در تاریخ به عنوان یکی از مهمترین مبادی ورود مهاجران دارای اهمیت ویژهای بوده و محوطههای باستانی بسیار شاخصی را در خود جای داده است، از این رو مهمترین آثار این مجموعه متعلق به این منطقه است که در محوطههای استقراری، چون تپههای حسنلو، یانیق، سایت موزه عصر آهن تبریز و خداآفرین مورد کاوشهای علمی باستان شناسی قرار گرفتهاند.
گفتنی است نمایشگاه "۷ هزار سال هنر فلزکاری به روایت موزه آذربایجان" طی ایام نوروز ۹۸ در تالار اسماعیل دیباج موزه آذربایجان از ساعت ۹ تا ۱۹ پذیرای گردشگران نوروزی استان خواهد بود.
انتهای پیام/