به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آش سه نگه سیر یکی از غذاهای سنتی کردستان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، سلنیوم، فیبر، فسفر، سلنیوم، مس، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک و ... است.
برای بررسی خواص آش سه نگه سیر کردستان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص آش سه نگه سیر کردستان گفت: مقادیر بالای پروتئین گیاهی و حیوانی در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: کاهش چربی خون با «اشکنه اوجیج سبزوار»/ مصرف این غذای محلی شما را به تناسب اندام میرساند
وی افزود: آش سه نگه سیر کردستان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، فسفر، سلنیوم و منیزیم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص آش سه نگه سیر کردستان میتوان به تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: فیبر موجود در آش سه نگه سیر کردستان موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها میشود؛ لذا هضم غذا را آسان و یبوست را رفع میکند.
بیشتر بخوانید: سلامت قلبتان را با رژیم غذایی مناسب تضمین کنید
-گوشت ران مرغ ۲۵۰ گرم
-برنج یک لیوان
-عدس ۲ لیوان
-کشک ساییده ۴ قاشق غذاخوری
-زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم
-سینه چرخکرده مرغ یک عدد
-پیاز داغ، سیرداغ و نعناع داغ برای تزئین
-پیاز یک عدد
-آب به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
-برای تهیه این غذا ابتدا برنج را خیس میکنیم.
-مرغ و عدس که از قبل خیس کردهایم را جداگانه میپزیم.
-برنج خیس خورده را به مرغ و عدس پخته شده اضافه میکنیم.
-مقداری آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم غذا بجوشد.
-در این مرحله کشک ساییده را به غذا اضافه میکنیم.
-اجازه میدهیم غذا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد.
-سینه مرغ چرخ کرده را با مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز ورز میدهیم تا مزهدار شود.
-سینه مرغ را به شکل کوفتههای کوچک شکل میدهیم.
-کوفتهها را در روغن سرخ کرده و برای تزئین استفاده میکنیم.
-پیاز را نگینی خرد میکنیم و درون روغن تفت میدهیم.
-هنگامی که پیاز طلایی شد نعناع و سیر را اضافه میکنیم.
-هنگامی که غذا آماده شد با کوفتههای سرخ شده، پیازداغ، نعناع داغ و سیرداغ تزئین میکنیم.
-این غذا همراه نان سنگک تازه و سبزی میل میشود.
نکته: به علت استفاده از کشک در این غذا از نمک استفاده نمیشود.
انتهای پیام/