به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها بارش شدید باران و برف در نقاط مختلف کشور موجب بروز حوادث ناگواری همچون سیلاب شد و مردم و بسیاری از مدیران و مسئولان کشور را غافلگیر کرد.
با وقوع سیل در برخی از شهرهای شمالی کشور و استمرار بارندگیها و افزایش آن در شهر تهران طی چند روز اخیر، به گفته برخی از کارشناسان احتمال وقوع حوادثی همچون سیل و آبگرفتگی برای این شهر پیش بینی میشود.
به دلیل وجود رودخانههای متعدد در شهر تهران، احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی بسیار است، چراکه با بارش باران شدید بسیاری از این مسیلها طغیان کرده و خطر سیلاب شهروندان تهرانی را تهدید میکند.
مناطق کوهستانی مانند گلاب دره، دارآباد، دربند و برخی از نقاط غرب تهران مناطقی هستند که در خطر سیلاب قرار دارند، بر همین اساس احمد صادقی رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره احتمال وقوع سیل در نقاط مختلف شهر تهران اظهار کرد: با توجه به حجم بارندگیها در شهر تهران که از شب گذشته آغاز و تا روز چهارشنبه نیز ادامه دارد، احتمال آبگرفتگی معابر و بالا آمدن رودخانهها در شمال تهران وجود دارد.
وی افزود: بر اساس گزارشات سازمان هواشناسی اخطار و پیش بینی سیل در شهر تهران وجود ندارد.
صادقی گفت: در برخی مناطق شهر تهران مانند گلاب دره و شمال بزرگراه شهید همت این آبگرفتگی بیشتر است.
با وجود اینکه وقوع سیل در شمال کشور پیش بینی نشده بود و هیچ یک از ارگانهای مسئول در این زمینه آمادگی لازم را برای مقابله با حوادث طبیعی نداشتند، حادثه چند روز گذشته خسارات جانی و مالی فراوانی را برجای گذاشت که باید پیشگیریهای لازم در این زمینه انجام شود، چراکه اگر چنین بارندگی در شهر تهران اتفاق بیفتد سیستم مناسبی برای هدایت و مدیریت روان آبها و کانالها نداریم.
بر اساس برخی گزارشات مناطق ۱۰، ۱۱، ۸ و ۱۷ در برابر سیلاب آسیب پذیر هستند. همچنین پلها در هنگام وقوع سیلاب درگیر آبگرفتگی آب میشوند و مسیلها و شبکه زهکشی شهری و شیب زمین در شرایط خاص به گسترش سیلاب شهری کمک میکنند، آبگرفتگی دهانه پلها در هنگام بارشهای شدید از جمله معضلات روان آبهای شهر تهران هستند، در نتیجه این عوامل تشدیدکننده سیل خواهند بود.
یکی از چالشهای شهر تهران وجود بافت فرسوده است، چرا که این بافت در مقابل مخاطرات محیطی از جمله سیلاب شهری، مقاومت کافی را ندارد و بیشتر در مناطق 1 و7 و 18 متمرکز شده است.
همچنین به دلیل وجود شیب زیاد در نقاط شمالی شهر تهران روان آبها با سرعت بالا به سمت جنوب، شرق و مرکز شهر حرکت کرده و همین امر موجب آب گرفتگی در این مناطق میشود. البته باید توجه داشت که ریسک سیلاب به میزان در معرض خطر قرار گرفتن ساخت و سازها و آسیب پذیری مناطق بستگی دارد.
براساس برخی گزارشات مناطق ۱۰، ۱۷، ۸ و ۱۱ به دلیل وجود بافت فرسوده، تراکم جمعیت، توان آبگذری پایین و تراکم بافت مسکونی آسیبپذیرترین بخشهای شهر تهران در برابر سیلابهای شهری هستند.
انتهای پیام/
الویت.دستور.کار.دانست.
خدا نکنه و خدا بهمون رحم کنه
شهدامون این دعاهایم میکردن؟
از تهران و کرمانشاه و... میرفتن خوزستان و ایلام، از اهواز و لرستان و آذربایجان و... میرفتن کردستان و...
واقعا متاسفم
وقت انتقال پایتخت از تهران به جای دیگر فرا رسیده است.
اینها هشداری است برای زلزله تهران
همه خوشحال وشاد باشن
برای همه دعا کنین
ایکاش یکی می اومد یه گزارشی تهیه میکرد
منطقه ۵
تمام مسیر سیل گیر رودخانه رو غیر مجاز و ارزان ساختن و متاسفانه مسولین با اینکه میدونن این مسیر دره از نظر ساخت و ساز ممنوع هست ولی اجازه ساخت دادن
مسیر طبیعی حرکت رودخانه و سیل هست ولی به دلیل اسکان غیر مجاز خطر تلفات جانی و انسانی میده
خدایی نکرده اگه تهران زلزله بیاد مردم ایران که همه عزیزانشان اونجا هستند چی کار کنند
در ضمن اکثر تهراننشینها شهرستانی هستند
تهرانم قبلن یه دِه بوده ن شهر
مومن واقعی برای هیچ کسی بد نمیخواد