به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، آش بیبی سهشنبه یکی از غذاهای سنتی اراک و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، فسفر، منیزیم، منگنز، فیبر، کولین، سلنیوم، گوگرد، سولفور، روی (زینک) و غیره است.
برای بررسی خواص آش بیبی سهشنبه اراک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص آش بیبی سهشنبه اراک گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
وی افزود: آش بیبی سهشنبه اراک به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: دسری دلچسب که حافظه شما را دوچندان میکند
عظمایی بیان کرد: مصرف آش بیبی سهشنبه موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ لذا قدرت یادگیری و تمرکز را بالا میبرد و از آلزایمر پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از دیگر خواص این آش میتوان به تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.
عظمایی بیان کرد: آش بیبی سهشنبه اراک به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
وی اظهار کرد: این غذا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: تاثیر تغذیه صحیح در داشتن ناخنهایی سالم و زیبا
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر موجود در آش بیبی سهشنبه موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها میشود؛ لذا هضم غذا را آسان کرده و یبوست را رفع میکند.
-سبزی آش (جعفری، گشنیز، تره و اسفناج) یک کیلو
-عدس یک لیوان
-لوبیا نصف لیوان
-نخود نصف لیوان
-رشته آش ۳۰۰-۲۵۰ گرم
-پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ برای تزئین
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنیه به مقدار لازم
-گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
-کشک به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-برای تهیه این غذا ابتدا نخود و لوبیا را که از یک روز قبل خیس کردهایم با مقداری آب نیمپز میکنیم.
-سپس عدس را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بپزد.
-در این مرحله سبزیجات را به آن اضافه میکنیم.
-رشته آش را به غذا اضافه میکنیم.
-پیاز نگینی خرد شده را درون روغن تفت میدهیم و به مواد اضافه میکنیم.
-صبر میکنیم تا غذا کاملا بپزد و جابیافتد.
-یکی دیگر از پیازها را رنده کرده و با گوشت چرخکرده مخلوط میکنیم.
-ادویهجات را به مخلوط پیاز و گوشت اضافه میکنیم.
-مخلوط را ورز داده و به صورت کوفتههای کوچک شکل میدهیم.
-این کوفتهها را درون روغن کنجد یا دنبه تفت میدهیم و به آش اضافه میکنیم.
-هنگامی که آش کاملا پخت و جا افتاد با کشک، پیازداغ، نعناع داغ و سیرداغ تزئین میکنیم.
-این غذا همراه نان سنگک تازه و سبزی میل میشود.
انتهای پیام/